SINT-PIETERS-LEEUW / DILBEEK - Vlaamse huisdiersticker kent groot succes

C21

SINT-PIETERS-LEEUW / DILBEEK - Vlaamse huisdiersticker kent groot succes

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 
Editiepajot_spl
Foto in Sint-Pieters-Leeuw van Julien Steens
 
Editiepajot_spl
Foto in Sint-Pieters-Leeuw van Julien Steens
 
Editiepajot_spl
Foto in Sint-Pieters-Leeuw van Julien Steens
 
Editiepajot_dilbeek
Ingezonden foto van Dilbeek
 

Minister Weyts verdeelde de allereerste uniforme huisdierstickers in vier Vlaamse gemeenten. De inwoners van Dilbeek, Duffel, Londerzeel en Sint-Pieters-Leeuw kunnen dus nu bij hun gemeentebestuur een sticker verkrijgen. De steden en gemeenten die de stickers besteld hebben, ontvangen die in de loop van volgende week.

Besturen die nog niet besteld hebben of stickers willen bij bestellen, kunnen dit nog doen tot het einde van dit jaar via https://www.lne.be/bestel-je-huisdiersticker.

Dierenminister Ben Weyts lanceerde in mei de uniforme huisdierensticker. Zo’n sticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in geval van nood ook de huisdieren kunnen redden. Alle Vlaamse steden en gemeenten konden gratis inschrijven op de actie en die kende een immens groot succes. “Steden en gemeenten hebben massaal ingetekend”, zegt Weyts. “Het is duidelijk dat Vlaanderen een groot hart voor dieren heeft.”

Maar liefst 229 besturen bestelden samen 389.415 stickers. Zo bestelde de stad Blankenberge 17.000 stickers voor haar inwoners. Izegem haalt haar 1.000 stickers zelf op bij de drukker en zo’n 10.000 exemplaren zullen bij de gemeente Alken worden bezorgd. “De cijfers liegen er niet om. Vlamingen dragen dierenwelzijn hoog in het vaandel.”

Verschillende gemeenten maakten al gebruik van een huisdiersticker, maar het ontwerp verschilde fel, soms zelfs binnen een en dezelfde brandweerzone. Om te zorgen voor meer uniformiteit én zichtbaarheid liet Weyts een sticker ontwerpen die in heel Vlaanderen gebruikt kan worden en door de gemeenten gratis besteld kon worden.

“De actie bracht duidelijk veel teweeg”, stelt Weyts. “Vele gemeenten keken op tegen de kosten, maar als gemeentebestuur moet je de sticker nu alleen verspreiden. Het is een belangrijk hulpmiddel tijdens een interventie en je maakt het de brandweer veel gemakkelijker om snel en efficiënt te opereren.Bij mij thuis plakt de sticker alvast op een zichtbare plaats, zodat de hulpdiensten weten dat er ten huize Weyts ook een hond, 2 katten en twee varkens wonen”, aldus de minister.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief