Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

C21

In september konden de HALSE liberalen stemmen voor een nieuwe voorzitter

20220927_192754
 

 In september konden de Halse liberalen stemmen voor een nieuwe voorzitter.

Thomas van Riet was, na 4 jaar voorzitterschap, geen kandidaat meer om zichzelf op te volgen. Uiteindelijk werd Patrick Van der Spiegel verkozen als nieuwe liberale voorzitter. Dit werd bekrachtigt op de bestuursvergadering van dinsdag 27 september. Hij krijgt de zware taak om de Halse liberale te leiden naar de verkiezingen van 2024:

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

ZENNEVALLEI - Uitnodigingen voor herfstprik zijn de deur uit

Vaccinatie_halle_
 

In Vlaanderen loopt momenteel de herfstvaccinatiecampagne tegen COVID-19. Alle volwassenen krijgen de kans om de persoonlijke bescherming opnieuw te versterken met een boosterdosis. Alle inwoners van de regio Zennevallei werden intussen uitgenodigd voor deze herfstprik met het aangepast vaccin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Marc Sluys
 

Remco wordt geen ereburger in LEEUW omdat hij in SCHEPDAAL woont

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

 Dat Remco ereburger wordt, is niet meer dan logisch. Dat hij ereburger wordt van Sint-Pieters-Leeuw is dan weer niet logisch. Remco is inwoner van Schepdaal en dat hebben ze bij de buren van Dilbeek de voorbije maanden geweten! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Zonnepanelen voor WZC Zilverlinde in LEEUW

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

Het gemeentebestuur trekt 150.000 euro uit om woonzorgcentrum Zilverlinde te voorzien van zonnepanelen. Het woonzorgcentrum is sinds 2012 in gebruik en biedt huisvesting aan meer dan 100 mensen. Ze beschikt over een geavanceerde keuken (inclusief koelkamer), een dienstencentrum en een wassalon.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Inwoners met een sterke lokale binding krijgen stapje voor in LEEUW bij verkoop

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

 De gemeenteraad keurde donderdagavond 29 september 2022 een algemeen kader goed betreffende de verkoop van gemeentelijke onroerende goederen (zowel onbebouwde als bebouwde percelen).

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Beloofde trajectcontroles Pedestraat en Rooselaerstraat komen sneller dan verwach

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

  Beloofde trajectcontroles Pedestraat en Rooselaerstraat komen sneller dan verwacht . Eerder werd reeds aangekondigd dat het globale plan, opgemaakt voor het hele grondgebied, nog twee ANPR snelheidscontroles voorzag. De gemeenteraad van 29 september 2022 keurde beide trajecten goed, waardoor deze tegen uiterlijk 30 juni 2023 actief zullen zijn. Dat is 6 maanden vroeger dan eerder beloofd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Restauratie fase 3 Sint-Pieterskerk in LEEUW weldra van start

Sint_pieterslerk_leeuw_
 

  Op 12 mei 2022 bezocht Minister van Erfgoed, Matthias Diependaele de gemeente Sint- Pieters-Leeuw.

Hij had goed nieuws, namelijk dat de subsidies voor de restauratie van fase 3 waren goedgekeurd door de Vlaamse regering.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

75 % energiebesparing door renovatie gemeentehuis in LEEUW

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

  Het gemeentebestuur investeert in een renovatie van het gemeentehuis door de oude technieken van bouwjaar 1974 te moderniseren en het hele gebouw beter te isoleren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Gemeentebestuur zoekt aannemer om weldra de jeugdlokalen VLEZENBEEK te bouwen

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

 Het bouwproject voor de nieuwe jeugdlokalen op de site van de pastorie in Vlezenbeek komt alweer een stapje dichter bij de eigenlijke realisatie. De omgevingsvergunning is namelijk goedgekeurd en definitief uitvoerbaar. Nu gaat het gemeentebestuur op zoek naar een geschikte aannemer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Extra gronden recreatiegebied en waterbeheersing in LEEUW

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

  De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw heeft de aankoop van zes percelen grond goedgekeurd. Vier daarvan zijn gelegen aan de Lotstraat. Deze gronden bieden de gelegenheid om de recreatiezone aan Laekelinde op termijn uit te breiden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Nieuwe voorzitter en bestuur bij Open Vld Sint-Pieters-LEEUW

J
 

 Onlangs werd Jean-Jacques Walravens als nieuwe voorzitter van Open Vld Sint-Pieters-Leeuw verkozen. Voor velen is Jean-Jacques geen onbekende. Hij groeide op aan het Negenmanneke en werd 30 jaar geleden reeds lokaal bestuurslid, van wat toen nog de PVV Sint-Pieters-Leeuw was.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Marc Sluys
 

Bevraging stationsomgeving RUISBROEK– jaarmarkt Ruisbroek

Schermafbeelding_2022-09-28_om_21
 

De stationsomgeving van Ruisbroek, de omgevingskwaliteit, het mobiliteitsvraagstuk enz. houden heel wat mensen bezig. Het studiebureau, Endeavour (bureau voor sociaal-ruimtelijk onderzoek en participatie) zal als deel van het ontwerpteam Plusoffice – Endeavour – Anyways – Blue Strategy, dat in samenwerking met het gemeentebestuur en de Vlaamse Bouwmeester het masterplan rond het toekomstbeeld van de Stationsomgeving Ruisbroek zal opmaken, op 1 oktober op de jaarmarkt aanwezig zijn om naar de bewoners te luisteren....

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Marc Sluys
 

Jeroen Tiebout uit LEEUW legt de eed af als Vlaams Parlementslid

Jeroen_tiebout_emy_elleboog_klein__18_
 

 Jeroen Tiebout legde vandaag de eed in het Vlaams Parlement als kersvers volksvertegenwoordiger voor de N-VA. De voormalige kabinetschef van Vlaams viceminister-president Ben Weyts vervangt er Piet De Bruyn die aan de slag gaat als directeur van het Centrum voor Preventie van Zelfdoding. “Het zijn geen gemakkelijke tijden om in de politiek te stappen, maar ingaan tegen de stroom en in moeilijke dossiers zaken realiseren passen wel bij mij. Volksvertegenwoordiger zijn: ik heb het  nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, lacht Tiebout.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Marc Sluys
 

Verkeersactie in PZ ZENNEVALLEI

Politiewagens__witseboom_
 

 Afgelopen vrijdag sloegen de verkeersdiensten van de politiezones Zennevallei en Pajottenland de handen in elkaar voor een gezamenlijke actie voornamelijk gericht naar goederenvervoer. De politiediensten werden bijgestaan door wegeninspecteurs van VLABEL (Vlaamse Belastingdienst) en focusten op inbreuken op vlak van overlading, ladingzekering, vervoer van gevaarlijke producten (ADR) en nazicht van de rij- en rusttijden of correct gebruik van de tachograaf.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Marc Sluys
 

Felix en Nadia uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn een gouden koppel

Leeuw_goud_van_de_vlede_g_
 

 Félix Van De Velde en Nadia  Van de Velde  vierden in het gemeentehuis van Leeuw hun 50 jaar huwelijk
Meer dan 50 jaar geleden kwamen Nadia en Felix elkaar op de bus tegen. Hij was de chauffeur, zij de studente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2022
Marc Sluys
 

Verwenzondag met een levende bibliotheek en een vertelbel in LEEUW

Levende_bib
 

 Op zondag 9 oktober verwent de bibliotheek haar bezoekers met een lekker ontbijt van 9.30 tot 12.30u. Naast deze smakelijke traditie kan u die voormiddag ook luisteren naar boeiende verhalen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2022
Marc Sluys
 

GOOIK - Gooikse scholenveldloop voor het goede doel (Inkendaal) op vrijdag 23 september

Editie_gooik_lopen_atletiek_koornmolen_1__kopie_
Lopen op de atletiekpiste.- Foto marc Colpaert
 
De leerlingen van de Gooikse lagere scholen liepen op vrijdag 23 september in de voormiddag de scholenloop op de atletiekpiste aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. Deze scholenloop was een initiatief van Moev en Sport Vlaanderen, in samenwerking met gemeente Gooik en AC Pajottenland vzw.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Rotaryclub Sint-Pieters-Leeuw helpt schoolgaande kinderen

Schermafbeelding_2022-09-23_om_06
 

 In aanwezigheid van schepen van onderwijs Jo Vander Meylen heeft Rotaryclub Sint-Pieters-Leeuw een pakket schoolmateriaal overhandigd aan het OCMW van Beersel. Er werden boekentassen, pennenzakken, ringmappen, kleurpotloden,…aangekocht en ingezameld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2022
Marc Sluys
 

Nieuwe Aarde - een Landschap in Wording door Jeroen Van Nieuwenhove in LEEUW

2k9a3065-enhanced
 

 Jeroen Van Nieuwenhove is afkomstig uit Asse en bouwde zes jaar geleden een nieuw leven op in IJsland. Als natuurfotograaf legt hij de extreme contrasten vast die in de ongerepte IJslandse natuur te vinden zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2022
Marc Sluys
 

Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne onder de bieren

Img_6999
 

 Van 1 oktober tot en met 30 oktober organiseert Toerisme Vlaams-Brabant de tweede “Maand van de Lambiek”. Om de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerpers te zetten, werkte Toerisme Vlaams-Brabant een gevarieerd toeristisch aanbod uit. De brouwerijen, stekerijen en volkscafés brengen een programma dat men kan ontdekken via verschillende wandel- en fietstochten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2022
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief