De bibliotheek van SINT-PIETERS-LEEUW deelt boekenpaletten uit

C21

De bibliotheek van SINT-PIETERS-LEEUW deelt boekenpaletten uit

Boekenpakketten_anspeeckaert_jandesmeth
 

Als de schoolkinderen niet meer naar de bib kunnen komen, komt de bib naar de scholen.

 

Door de coronamaatregelen zijn de buitenschoolse activiteiten tijdelijk opgeschort, zo ook het bezoek aan de bibliotheek. De bibliotheek biedt daarom aan alle scholen van Sint-Pieters-Leeuw schoolpakketten aan.

 

Na de herfstvakantie kregen de scholen de mogelijkheid om online per klas een schoolpakket aan te vragen. Een pakket bestaat uit twee leesboeken per leerling, al dan niet aangevuld met een stripverhaal of een informatief boek.

 

An Speeckaert, schepen van Onderwijs: “Dit initiatief was meteen een succes! Van zodra deze mogelijkheid online werd gezet, stroomden de aanvragen binnen. Alle Leeuwse scholen vroegen boekenpakketten aan, in totaal werden bijna 150 dozen verdeeld. Onze werkmannen werden ingezet om de dozen aan de scholen te leveren.”

 

Leerkrachten kunnen nog steeds schoolpakketten aanvragen, maar moeten de dozen nu zelf ophalen in de hoofdbibliotheek of in een bibliotheekpunt.

 

Kwetsbare gezinnen worden van leesvoer voorzien.

 

Omdat ook de boekenverkoop niet kan doorgaan dit jaar, worden afgevoerde boeken en giften van leners die niet in de collectie worden opgenomen, uitgedeeld aan kwetsbare gezinnen. 

 

De bibliotheek en de dienst Welzijn sloegen hiervoor de handen in mekaar.  Via de dienst Welzijn werden verschillende partners aangesproken. Zowel het Sociaal Huis als het Huis van het Kind vragen aan hun bezoekers of via huisbezoeken of zij interesse hebben voor zo’n boekenpakket. De buurtwerking in Ruisbroek gaf aan al haar leden al één leesboekje mee, wie meer wil lezen kan ook een boekenpakket aanvragen.

 

De boekenpakketten kunnen zowel door kinderen als door volwassenen aangevraagd worden en worden samengesteld aan de hand van leeftijd en interesses. De eerste 20 boekenpakketten ‘op maat’ werden reeds bezorgd. 

 

Jan Desmeth, schepen van Bibliotheek en Welzijn, is zeer tevreden met dit initiatief. “In deze moeilijke tijden moeten we blijven inzetten op leesbevordering. Want van lezen krijg je niet alleen een uitgebreide woordenschat, het is ook goed voor de taalontwikkeling. De samenwerking tussen de verschillende diensten biedt ons kansen. De bibliotheek zorgt voor leesvoer, de dienst Welzijn brengt de pakketten bij de juiste mensen.”

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief