De politiezone ZENNEVALLEI steunt de lokale handel en horeca

C21

De politiezone ZENNEVALLEI steunt de lokale handel en horeca

Politie_zone
 

Velen hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdag is het dan zo ver: de terrasjes mogen worden geopend. Echt ideaal weer zal het niet zijn, maar niettemin, zullen vele mensen afzakken voor een lekker hapje en drankje. De zaakhouders bereiden zich alvast voor op de heropening. Maximaal 4 stoelen per tafel en tussen de tafels 1,5 m afstand, mondmaskers, handgels, ontsmettingsmiddel, … en natuurlijk voldoende voorraad eten en drinken.  

Ook de lokale politie Zennevallei bereid zich voor om alles vlot en veilig te laten verlopen. Zowel preventieve passages zijn gepland, alsook reactieve patrouilles wanneer incidenten of inbreuken op de geldende coronarichtlijnen worden gemeld.    

De lokale politiezone steunt de lokale handel en horeca

De lokale politiezone Zennevallei wil de lokale handel en horeca ook steunen en ingrijpen bij eventuele disputen met onwillige klanten die weigeren zich aan de maatregelen te houden. Concreet mogen handel- en horecazaken bij de niet-naleving telefonisch contact opnemen met de lokale politiezone Zennevallei. De politiezone Zennevallei is telefonisch bereikbaar via het algemeen nummer 02 363 93 00 van 7 tot 22 uur. Voor dringende oproepen is het raadzaam het noodnummer 101 te gebruiken. 

Zo hebben ook de handel- en horecazaken baat bij de correcte naleving van de maatregelen, want bij het vaststellen van meerdere inbreuken kan een tijdelijke sluiting opgelegd worden. We hopen dus op de gezonde burgerzin om de bestaande maatregelen na te leven en op die manier ervoor te zorgen dat de coronacijfers gunstig blijven evolueren en dus handel- en horecazaken hun deuren geopend mogen houden. 

De geldende maatregelen

De maatregelen nog even op een rij:

-        Draag je mondmasker op plaatsen waar dit verplicht is of op plaatsen waar de afstand van 1,5 m niet gerespecteerd kan worden;

-        Afspreken kan buiten met maximaal 10 personen (excl. < 12-jarigen); 

-        Er is een verdere beperking op de samenscholing tussen 00 en 05 uur tot maximaal 3 personen; 

-        Een terras is toegestaan met maximaal 4 personen (meer wanneer je van hetzelfde gezin bent); 

-        Vergeet ook de algemene hygiënische richtlijnen niet: Was regelmatig je handen; 

-        Verlucht regelmatig binnenruimten; 

-        Ben je ziek of vertoon je symptomen, blijf thuis; 

-        …

Meer weten over de coronamaatregelen? Surf naar www.info-coronavirus.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 mei 2021

archief