Nieuwe Aarde - een Landschap in Wording door Jeroen Van Nieuwenhove in LEEUW

C21

Nieuwe Aarde - een Landschap in Wording door Jeroen Van Nieuwenhove in LEEUW

2k9a3065-enhanced
 

Jeroen Van Nieuwenhove is afkomstig uit Asse en bouwde zes jaar geleden een nieuw leven op in IJsland. Als natuurfotograaf legt hij de extreme contrasten vast die in de ongerepte IJslandse natuur te vinden zijn.

 

Vorig jaar ging een kinderdroom van Jeroen in vervulling. Toen de Fagradalsfjall-vulkaan in IJsland op 19 maart 2021 uitbarstte, was hij ter plaatse met zijn camera. Het werd het begin van een unieke fotografische reis, die al zijn verwachtingen overtrof. Als local bezocht hij het kersverse stukje IJsland maar liefst 44 keer en daardoor kon hij de evolutie van het gloednieuwe landschap vanuit verschillende perspectieven vastleggen. 
En ook in 2022 kwam de aarde tot leven op het schiereiland Reykjanes. Na ettelijke aardbevingen barstte de vulkaan Fagradalsfjall opnieuw uit op 3 augustus. En weer stond Jeroen op de eerste rij om prachtige foto’s en films te maken. 

Tijdens deze lezing vertelt Jeroen over zijn ervaringen bij de actieve vulkaan en over hoe hij dit unieke schouwspel vastlegde met camera en drone. Natuurlijk laat hij ons ook uitgebreid mee genieten van de prachtige beelden die hij daar maakte.

Jeroen bundelde zijn foto’s van dag één van de uitbarsting tot en met de laatste dag in het boek New Earth – A Photographic Journey Of The Geldingadalir Eruption. Het is een uniek, persoonlijk boek vol razend knappe foto’s en boeiende verhalen over een uitzonderlijk natuurspektakel. Daarnaast biedt hij je een uniek inzicht in hoe de foto’s tot stand kwamen. Ook lees je hoe dit natuurspektakel een grote impact had op Jeroen persoonlijk en hoe zijn beleving evolueerde naarmate de uitbarsting vorderde.
Een must-have voor iedereen die houdt van verbluffende natuurfotografie, IJsland en de woeste kracht van de natuur.

 

Praktisch:

Datum lezing: dinsdag 18 oktober 2022 om 20 uur

Plaats lezing:   Jeugdcentrum Laekelinde, Lotstraat 6 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw (1ste verdiep)

Prijs:                10 euro (incl. drankje tijdens de pauze) 

Inschrijving:    Reserveer je plaats door te mailen naar pixleeuw@gmail.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief