Woonpunt Zennevallei heeft een nieuwe voorzitter. Oscar Decoster geeft de fakkel door aan Dirk Pieters, ereburgemeester van HALLE.

C21

Woonpunt Zennevallei heeft een nieuwe voorzitter. Oscar Decoster geeft de fakkel door aan Dirk Pieters, ereburgemeester van HALLE.

Scherm__afbeelding_2023-01-16_om_21
Dirk Pieters, nieuwe voorzitter en Oscar Decoster, aftredend voorzitter van Woonpunt Zennevallei
 

Woonpunt Zennevallei heeft een nieuwe voorzitter. Oscar Decoster geeft de fakkel door aan Dirk Pieters, ereburgemeester van Halle.
Oscar Decoster heeft zich 16 jaar, eerst als ondervoorzitter en later als voorzitter, ingezet voor de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. Daar hij in december 80 jaar is geworden, heeft hij besloten deze taak niet langer op zich te nemen.

In het afgelopen decennium maakte Oscar samen met Karel Gutschoven en later Bart Vranken, de realisatie van talloze woonprojecten mogelijk: Artic (Lot), Heuvelpark (Halle), Fonteinstraat (Lembeek),... Het woningpatrimonium groeide aanzienlijk. Deze steeg met meer dan 20% van 2006 tot 2022. Verder zorgde hij mee voor de professionalisering van WPZ, het moderniseren en meer toegankelijk maken van de kantoren en meer recent voor de verdere uitbouw van de woonmaatschappij waaronder nu ook doorverhuuractiviteiten van het sociaal verhuurkantoor Zuidkant vallen.

Oscar Decoster blijft evenwel nog actief in de raad van bestuur tot het einde van deze legislatuur, in het bijzonder om de continuïteit te waarborgen nu de woonmaatschappij voor belangrijke uitdagingen staat: het vormgeven van het nieuwe woonlandschap in het kader van de nieuwe structuren en regelgeving, naast het verderzetten van de grootschalige renovaties.

De raad van bestuur heeft in zitting van 22 november 2022 unaniem Dirk Pieters, de ereburgemeester van Halle, aangeduid om de nieuwe voorzitter te worden, tot het einde van de legislatuur. Dirk Pieters was 6 jaar eerste schepen en 24 jaar burgemeester van Halle, 8 jaar federaal volksvertegenwoordiger en was verder als economist ook nog werkzaam als docent en bij het federaal Planbureau. Hij voegt toe: “Ik kijk er naar uit om, in collegiaal overleg, bij te dragen tot de verdere succesvolle ontwikkeling van de woonmaatschappij in de geschetste nieuwe context”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2023

archief