Multidisciplinaire verkeerscontrole en gerechtelijke actie in RUISBROEK levert 25 processen-verbaal op

C21

Multidisciplinaire verkeerscontrole en gerechtelijke actie in RUISBROEK levert 25 processen-verbaal op

Logo_zennevallei_muur_
 

De politiezone Zennevallei zet binnen ieder prioritair fenomeen in op vijf pijlers: preventie, ontrading (patrouilles al dan niet in burger met anonieme voertuigen), repressie, onderzoek (beeldvorming en -onderzoek) en nazorg. Acties variëren naar inhoud en zijn afwisselend gericht op inbraken, geseinde voertuigen en/of personen, overlast, drugs, verkeersveiligheid, … 

Afgelopen vrijdag hield de politiezone in Ruisbroek, vooral in de omgeving Kerkplein, Fabriekstraat en het tankstation, een actie binnen de eerste vier pijlers, zijnde preventie, zichtbare politie en repressie in kader van geseinde voertuigen en/of personen in het verkeer. Tijdens de actie werd de ANPR-tool ingezet voor de nodige accurate beeldvorming. 

11 inspecteurs van de dienst Verkeer, het team scorpio van de dienst Recherche werden ingeschakeld, alsook de hondengeleider van de federale politie. In totaal werden 14 voertuigen uit het verkeer gehaald en 25 personen gecontroleerd. Vier voertuigen werden in beslag genomen en niet minder dan 25 processen-verbaal werden opgesteld. 

De processen-verbaal hadden betrekking op rijden onder invloed van alcohol (1) en drugs (4), niet-verzekering (3), drugsbezit (4), ontbreken van een geldige keuring (1), gebruik van de gsm achter het stuur (3), … Daarnaast kon een bestuurder worden gevat die eerder betrokken was bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Een andere bestuurder werd gearresteerd in kader van een levenslang rijverbod. Het betrof alvast een geslaagde actie voor de politiezone. Gelijkaardige acties zullen in de toekomst worden herhaald.

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief