Openbaar onderzoek naar RUP Kernafbakeningen Zennevallei

C21

Openbaar onderzoek naar RUP Kernafbakeningen Zennevallei

Scherm__afbeelding_2024-01-12_om_11
 

De provincie Vlaams-Brabant organiseert een openbaar onderzoek voor het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Kernafbakeningen Zennevallei’. Met dat plan wil Vlaams-Brabant de mooie, groene omgeving bewaren en vastleggen waar er gebouwd mag worden. 

De provincie neemt het initiatief voor dit plan, met medewerking van Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Juridisch wordt in het ruimtelijk uitvoeringsplan vastgelegd waar er in de toekomst nog gebouwd kan worden. Zo worden de stads- en dorpskernen verstrekt en zet de provincie met het plan in op aangenaam wonen in die centra. Vlaams-Brabant wil zo voorkomen dat groene open ruimte er rond volgebouwd wordt. 
 
Wanneer het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan klaar is, kunnen lokale besturen op basis hiervan bouwregels opstellen. 
 
Eerste versie klaar voor openbaar onderzoek 
Intussen is een eerste versie van het plan klaar. Tijdens het openbaar onderzoek van 15 januari 2024 tot en met 15 maart 2024 kan iedereen opmerkingen en suggesties indienen. De Provinciale Commissie voor Ruimtelijke Ordening (PROCORO) bundelt en bespreekt na het openbaar onderzoek alle reacties. De PROCORO geeft daarna een gemotiveerd advies aan de provincieraad. 
 
Raadpleeg alle documenten op https://www.vlaamsbrabant.be/nl/ruimtelijke-planning/ruimtelijke-uitvoeringsplannen/uitvoeringsplannen-procedure 
 
Iedereen welkom op infomarkten 
De provincie organiseert ook infomarkten in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw waar de plannen voorgesteld worden. Je kan er doorlopend binnenstappen en krijgt er antwoord op al je vragen: 
 
Op 24 januari 2024 in de foyer van het stadhuis van Halle (Oudstrijdersplein 18) tussen 19u-23u; 
Op 1 februari 2024 in het Cultuurcentrum De Meent in Beersel (Gemeenveldstraat 34) tussen 17u-22u; 
Op 6 februari 2024 in het Lokale dienstencentrum De Wilg (Jules Sermonstraat) in Sint-Pieters-Leeuw tussen 17u-22u. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief