Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur in PZ ZENNEVALLEI de resultaten

C21

Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur in PZ ZENNEVALLEI de resultaten

Alcoholcontrole_zennevallei_
 

De politiezone Zennevallei controleerde afgelopen weekend bijna 1.800 bestuurders in kader van het "Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur”. Vijftien personen hadden te veel gedronken, of werden betrapt op rijden onder invloed van drugs. 

De dienst verkeer van de politiezone trok zowel zaterdag als zondag de baan op. Er werden controleposten opgesteld in Huizingen, Halle, Alsemberg, Lot en Ruisbroek. Daarnaast voerden ook de collega’s van de dienst interventie gerichte controles uit verspreid over het grondgebied van de politiezone. En hoewel via verschillende kanalen gecommuniceerd werd over de intussen zeventiende editie van het actieweekend, bleek blijkbaar niet iedereen goed te beseffen dat er een stevig verhoogde pakkans was. 
Drie bestuurders legden een positieve drugstest af. Hun rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. Eén van de betrokkenen had bovendien al een rijverbod en zag zijn voertuig geïmmobiliseerd. 
Voorts bliezen acht personen positief. Vier onder hen speelden hun rijbewijs voor zes uur kwijt, de overige vier keken zo diep in het glas dat ze het rijbewijs voor vijftien dagen moesten inleveren. Eén bestuurder zonder vaste verblijfplaats in België mocht de portefeuille onmiddellijk bovenhalen en betaalde ter plaatse een boete van 1.260 euro.  Zo niet zou diens voertuig worden ingehouden tot de boete werd betaald.
Van drie anderen gaf de ademanalyse aan dat ze het rijbewijs drie uur moesten inleveren. Ook werden twee inbreuken op het rijbewijs en een inbreuk op het gebruik van de veiligheidsgordel vastgesteld.
Omdat rijden onder invloed een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen is, zullen er ook in 2024 in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw bij regelmaat van de klok alcoholcontroles worden uitgevoerd. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief