REGIO - Tal van Pajotse ambassadeurs nemen deel aan de Week van de Korte Keten

C21

REGIO - Tal van Pajotse ambassadeurs nemen deel aan de Week van de Korte Keten

Editie_gooik_billens_2__kopie_
Lea, Luc en Bart Billens. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_pajottenland_2__kopie_
Nog tal van andere ambassadeurs.- Foto Marc Colpaert
 
Ook dit jaar nemen een aantal Pajotse ambassadeurs deel aan de Week van de Korte Keten van 15 tot 24 mei. Daarenboven is een van onze Pajotse producenten laureaat Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat om Luc en Lea Billens van het fruitbedrijf Billens-Van Laer uit Gooik. Zij maken kans op de titel 'Korte Keten Kop van Vlaams-Brabant'. 
 
Ook dit jaar nemen een aantal Pajotse ambassadeurs uit Gooik, Herne, Pepingen, Galmaarden deel aan de Week van de Korte Keten van 15 tot 24 mei. Tijdens deze periode is iedereen meer dan welkom, om ter plaatse tal van streekproducten te ontdekken. "De corona heeft ons kort bij de streek en de producten uit eigen huis gebracht. Meer dan vroeger hebben mensen interesse in wat door eigen producten wordt aangeleverd. Het wordt zaak om die tendens in een blijvende structuur om te zetten. De goesting in het lokaal verhaal mag geen tijdelijk en toevallig fenomeen zijn. Het moet in het dagelijks kooppatroon van de Pajot worden geïntegreerd", verklapte Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+
 
Daarenboven is een van hun Pajotse producenten laureaat Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat om Luc en Lea Billens van het fruitbedrijf Billens-Van Laer uit Gooik. Zij maken kans op de titel 'Korte Keten Kop van Vlaams-Brabant'. Lea en Luc met de hulp van zoon Bart, zijn al vele jaren actief bezig met het kweken van aardbeien, appels en peren, die ze dan aan de man of vrouw proberen te verkopen.  U kunt bij hen terecht op 22 en 23 mei van 10 tot 17 uur in de Meintjesstraat 5 in Gooik. 
Doen verder ook nog mee:
Streekshop K&C Ninoofsesteenweg 26 in Vollezele
Gastro Atelier & Boetiek Lenniksestraat 65 in Oetingen
Bijen en Fruittuin van Frans VandenBosch in de Tweekapellenstraat 11 in Herfelingen, op zaterdag 15 en zondag 16 mei van 13 tot 18 uur.
Geuzestekerij De Cam Dorpsstraat 67a
De Heetveldemolen in Tollembeek
Jannick Bellemans in de Daalstraat 20 in Kester met vlierproducten
 
 
Ontdek meer informatie en alle Pajotse ambassadeurs op www.pajottenland.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief