ASSE / DILBEEK / LENNIK / TERNAT - Vlaams Belang Jongeren voeren actie tegen destructieve regularisatiegolf

C21

ASSE / DILBEEK / LENNIK / TERNAT - Vlaams Belang Jongeren voeren actie tegen destructieve regularisatiegolf

Vlaams_belang_jongeren_p200

Protesterend tegen het onverantwoorde ‘regularisatierecord’ van 2010 voerden de Vlaams Belang Jongeren actie in een aantal Vlaamse randgemeenten. In Asse, Lennik, Dilbeek en Ternat gingen VBJ’ers met pap en borstel de straat op om de 21.078 gratuite regularisaties van het afgelopen jaar stuk voor stuk aan te klagen. Met de boodschap “Blijf van ons land” willen ook de Vlaams Belang Jongeren duidelijk maken dat ze het alles behalve nemen dat duizenden illegalen de Belgische nationaliteit verkrijgen zonder daar ook maar de minste inspanning voor te hebben gedaan.

Voorzitter Hansfried De Clerck: “Daarenboven is het de huidige generatie die het gelach zal mogen betalen. Zo zien we nu al dat in Antwerpen liefst 75 procent van de steuntrekkers een allochtone achtergrond heeft. In bijna twee op drie nieuwe steunaanvragen gaat het om geregulariseerden en nieuwe asielzoekers. De situatie is financieel onhoudbaar. Zo zijn er de kosten voor de opvang van asielzoekers, alsook de dwangsommen die Fedasil moet uitbetalen aan mensen die niet kunnen worden opgevangen – waardoor het budget van de overheidsinstantie in een jaar tijd steeg van 253 naar 347 miljoen euro. Bovendien is de stijgende immigratie – méér dan de economische crisis – verantwoordelijk voor de pijlsnelle toename van het aantal leefloontrekkers”.
“De N-VA klaagt vandaag het hoge aantal regularisaties aan en probeert zich opnieuw op te werpen als een immigratiekritische partij. De helft van de personen die dit jaar geregulariseerd werden, kregen hun verblijfsvergunning echter omdat ze hun “duurzame lokale verankering” konden aantonen. En wie keurde dat criterium in 2008 mee goed, samen met de “eenmalige regularisatie”? Juist ja, de N-VA”.
“We kunnen het ons niet veroorloven om deze situatie nog lang te laten aanslepen. Er moet onmiddellijk werk worden gemaakt van een kordate immigratiewetgeving en een effectief repatriëringsbeleid. Zo niet duiken we binnen de kortste kern af naar Oost-Europese toestanden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2011
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief