VOLLEZELE / GAASBEEK - Wim maakte het bed voor de Sleeping Beauties

C21

VOLLEZELE / GAASBEEK - Wim maakte het bed voor de Sleeping Beauties

Editiepajot_galmaarden_wim_1_foto_marc_colpaert
Wim maakte het bed, maar dat krijgen wij pas te zien bij de opening in Gaasbeek. - Foto © Marc Colpaert
 

Kunstenaar Wim Adriaenssens (43) uit Vollezele is de ontwerper van het bed voor de tentoonstelling ‘Sleeping Beauties’ in het kasteel van Gaasbeek, het bed wordt nadien nog in 11 Pajotse bibliotheken geplaatst.

Wim Adriaenssens was nog maar pas terug van een stage uit Spanje, toen men hem vroeg om een bed te ontwerpen voor een tentoonstelling. “ Ik kwam een weekje vroeger naar huis uit het zonnige Spanje (Altea), waar ik op uitnodiging enkele weken mocht gaan schilderen”, sprak Wim Adriaenssens. De organisatoren van de tentoonstelling ’Sleeping Beauties’ dat doorgaat in het kasteel van Gaasbeek vanaf 9 september, vroegen hem om een bed voor deze slapende schoonheden te maken. “ Ik kreeg een ‘basic’ stalen bed, afkomstig uit een oud klooster uit Herne, en het was de bedoeling om daar een speciaal dromerig bed van te maken. Ik werkte vooral met staalkabels die dan verweven werden tot een mooi geheel. Het bed zelf wordt voor de eerste maal aan het publiek voorgesteld tijdens het weekend van 9 september in Gaasbeek, vroeger mocht echt niet”, verklaarde Wim Adriaenssens .

De tentoonstelling Sleeping Beauties vormt tevens het decor voor een samenwerking tussen 11 gemeenten (Beersel, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Dilbeek, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat) in de regio Pajottenland & Zennevallei. “ Sleeping Beauties breken uit met diverse activiteiten zoals lezingen, workshops en voorstellingen, die je tussen 9 september en 13 november in de regio kan beleven, zo plaatsen wij het bed voor de voorleesmomenten in de 11 verschillende bibliotheken en dit vanaf 12 september tot 13 november“, vertelde Erfgoedcoördinator Karen Van Buggenhout.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief