HERNE - Landelijke Gilden Pajottenland ontvangen politie

C21

HERNE - Landelijke Gilden Pajottenland ontvangen politie

2008-02-22_lg__herne1
 
Dsc00993
Dsc01001
 

De semestriële ontmoetingsnamiddag van de Landelijke Gilden Pajottenland in De Egelantier in Herne groeide ook ditmaal uit tot een geslaagde organisatie. Zo’n 140 senioren-leden schreven zich in voor de lentebijeenkomst.

De Landelijke Gilden Senioren Pajottenland kwam als vereniging een 4-tal jaar geleden tot stand. “2 keer per jaar koppelen wij het nuttige aan het aangename. Zo is het voor onze senioren de gelegenheid om de contacten van weleer levendig te houden. Ook trachten wij onze bijeenkomsten telkens een actueel, sociaal of cultureel thema mee te geven”, aldus voorzitter Richard Vanhamme uit Heikruis.
 
Voor het vormingsgedeelte werd een beroep gedaan op de lokale politie Pajottenland. Commissaris Serge Roelens, verkeersdeskundige Bert Depelseneer en beleidsmedewerkster Ina Van Havere maakten de aanwezigen wegwijs in de structuur van hun lokaal politiekorps en belichtten de recente en minder recente wijzigingen inzake verkeer en wegcode. Het luik overdreven snelheid en het progressief boetesysteem genoten de bijzondere aandacht van menig toeschouwer.
 
Om het geheel enigszins in de praktijk om te zetten werd de uiteenzetting afgerond met een quisje. De organisatoren konden niet achterhalen of er dan niet gespiekt werd in de zaal.
 
Commissaris Roelens ziet dergelijke informatiesessies wel zitten : “Met soortgelijke rechtstreekse contacten is naast de plaatselijke bevolking ook de lokale politie gediend. Door de burgers duidelijk te maken dat de politie de klok rond actief is en door uit te leggen dat politietaken veel meer omvatten dan het louter aspect verkeer worden populaire bemerkingen zoals - wat doen al die agenten wel een ganse dag  ? -  meteen van de tafel geveegd. Ook de slogan “meer blauw op straat” geniet zodoende van een correcte interpretatie.”
 
Op de groepsfoto : voorzitter Richard Vanhamme en de overige leden van de stuurgroep : Firmin Temmerman, Felicien Van Schepdael, Gaston Smeets, Walter Huybrecht, Alexis Suenens, Jeroom Wellemans, Jean De Troch en Pierre Dedobbeleer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief