Ook de Landelijke Gilden Senioren PAJOTTENLAND terug in actie

C21

Ook de Landelijke Gilden Senioren PAJOTTENLAND terug in actie

Landelijke_gilden_pajottenland_senioren_lennik___1_
Ook de Landelijke Gilden Senioren PAJOTTENLAND terug in actie - © Deschuyffeleer
 
Landelijke_gilden_pajottenland_senioren_lennik___3_
Ook de Landelijke Gilden Senioren PAJOTTENLAND terug in actie - Voorzitter Marc Stalpaert - © Deschuyffeleer
 
Landelijke_gilden_pajottenland_senioren_lennik___4_
Ook de Landelijke Gilden Senioren PAJOTTENLAND terug in actie - Consulent Tim Kiekens - © Deschuyffeleer
 
Landelijke_gilden_pajottenland_senioren_lennik___5_
Ook de Landelijke Gilden Senioren PAJOTTENLAND terug in actie - Imker Frans Vanden Bosch - © Deschuyffeleer
 
Landelijke_gilden_pajottenland_senioren_lennik___6_
Ook de Landelijke Gilden Senioren PAJOTTENLAND terug in actie - © Deschuyffeleer
 
Landelijke_gilden_pajottenland_senioren_lennik___2_
Ook de Landelijke Gilden Senioren PAJOTTENLAND terug in actie - © Deschuyffeleer
 

Landelijke Gilden is een overkoepelende vereniging van mensen met een warm hart voor het platteland. Ook voor de Landelijke Gilden Senioren Pajottenland ligt dit niet anders. Negen bestuursleden met voorzitter Marc Stalpaert uit Vollezele aan het roer trekken er de kar en organiseren ieder jaar meerdere activiteiten voor de leden. De ontmoetingsnamiddag in de zaal van eetcafé D’Acte (Lennik) werd dan ook een drukke bedoening temeer daar door corona ook hun bijeenkomsten geruime tijd aan banden werden gelegd.

Het was voorzitter Marc Stalpaert die als spreekbuis van het bestuur de kranige 60-plussers uit het landbouwmilieu mocht verwelkomen voor een babbel en een knabbel, een portie informatie en een vleugje amusement. Voor de gelegenheid tekende ook consulent Landelijke Gilden Tim Kiekens present. Hij is de opvolger van Hugo Vleugels.

Het leven van een bij  

Voor het informatieve luik werd een beroep gedaan op Frans Vanden Bosch uit Herfelingen, zelf bestuurslid. Zijn  voordracht kreeg de titel mee van ‘Het leven van een bij’. In de voorbije 50 jaar wist Frans Vanden Bosch zich te profileren als een integere, betrouwbare en onvervalste autoriteit in het wereldje van de imkers en dit zowel in de Denderstreek als in het Pajottenland. In die zin is hij trouwens al jaar en dag ondervoorzitter van ‘Ons Denderbieken’, een beroepsvereniging die in Brakel, Lierde, Herzele, Geraardsbergen, Galmaarden en Herne het imkeren wil beschermen en bevorderen.

Hij was dan ook de ideale persoon om de genodigden wegwijs te maken in het onderwerp. Met veel ijver en kennis is Frans dagdagelijks aan de slag voor het beheer van om en bij zijn 24 bijenvolken. Daarbij deelt hij zijn ervaring maar al te graag met de buitenwereld in de hoop zo nog meer liefhebbers voor het imkeren warm te kunnen maken. Hij overliep de origine en de oorsprong van de honingbij, de soorten bijen, hun rol in de bestuiving van planten met daaraan gekoppeld het nut van de bijen bij bestuiving van de land- en tuinbouwgewassen. Verder had hij ook aandacht voor de evolutie in het imkeren en het toch wel bijzonder leven in de bijenkorf. Een leven dat ook kwetsbaar is en ernstig moet opboksen tegen onder meer de warmere lentes en de varroamijt, een parasiet  dat de bijen verzwakt en doodt.

Traditionele quiz

Na het informatiegedeelte maakte het bestuur ook ruimte voor een brok amusement en  ontspanning. Hier viel de organisatie terug op de traditionele quiz. De voorzitter had daarbij een bijzonder woordje van dank voor alle medewerkers die zich inzetten om die quiz samen te stellen en om de prijzentafel rijkelijk te bevoorraden.

De Landelijke Gilden Senioren Pajottenland kan rekenen op een stuurgroep met naast voorzitter Stalpaert (Vollezele) ook nog erevoorzitter Richard Van Hamme (Heikruis) en de bestuursleden Walter Huybrecht (Oetingen), Alex Van Eeckhoudt (Gaasbeek), André Deeren (Pepingen), Francine Vermeersch (Sint-Pieters-Kapelle), Jean De Troch (Gaasbeek), Frans Vanden Bosch (Herfelingen) en André Dekens (Kester).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief