REGIO - Rotaryclub Gaasbeek Pajottenland ondersteunt werking t Bruut/MeeGaan VZW Herne

C21

REGIO - Rotaryclub Gaasbeek Pajottenland ondersteunt werking t Bruut/MeeGaan VZW Herne

Bruut_1
Ingezonden foto
 
Rotaryclub Gaasbeek Pajottenland VZW verenigt vertegenwoordigers uit het zakenleven, de administratie en de vrije beroepen uit het gebied Pajottenland (Gooik, Lennik, Dilbeek, Ternat,)  die zich voluit achter de Rotarybeginselen scharen en via hun acties het Rotarymotto  - Service above self - dagelijks in de praktijk brengen.
 
Op 1 september vierde Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland hun 50-jarig bestaan. De fundraising van die avond komt integraal ten goede aan lokale sociale doelen. Naast de recente acties voor het financieren van de pijnpompen voor Omega VZW, G-Sport Pajottenland VZW en het project van Steinert Everybody Different VZW zet de club nu ook zijn schouders onder de werking van bakkersatelier ’t Bruut te Herne.
Het bakkersatelier werd opgericht door vzw MeeGaan, als leer- en tewerkstellingsproject voor mensen die (nog) niet in de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen. De vzw wil een ervaringscentrum zijn waar medewerkers vertrouwen leren putten uit hun eigen talenten en extra vaardigheden kunnen aanleren. Het doel is deze medewerkers volwaardig te laten deelnemen aan het maatschappelijke leven op basis van hun competenties.
“Na onze vorige steunacties in juli 2021 en oktober 2022 werd binnen onze Rotaryclub beslist om over te gaan tot de aankoop van bakkerskledij en bakkersbroeken voor de mensen van het bakkersatelier. Bijkomend werd ook nog de aankoop van een deegverdeler gefinancierd. De vele vrijwilligers van MeeGaan VZW leveren schitterend werk met de beperkte middelen die ze voorhanden hebben. Een lokaal sociaal project zoals MeeGaan verdient meer dan ooit onze steun,” vertelt Jeroen Vanderlinden, voorzitter van Rotaryclub Gaasbeek Pajottenland VZW.
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief