REGIO - Ontdek vanaf 1 juli de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse

C21

REGIO - Ontdek vanaf 1 juli de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse

Editiepajot_gooik_bussen__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
 Ontdek vanaf 1 juli 2023 de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse! De Vlaamse overheid en De Lijn hebben geluisterd naar de behoeften van reizigers en introduceren gefaseerd een nieuw busnet dat efficiënt, duurzaam en flexibel is. Het is tijd om de reiservaring te verbeteren en te profiteren van een naadloze combinatie van fiets, bus, trein en tram.  Met de komst van lijn 65 Asse - Ternat - Lennik - Leerbeek vanaf 1 juli 2023 wordt het vervoersaanbod nog beter. 
Deze nieuwe lijn vervangt lijn 165. Reizigers kunnen voortaan op weekdagen en zaterdagen de hele dag rekenen op lijn 65, waardoor er een verbeterde verbinding ontstaat tussen Gooik, Lennik, Ternat en Asse.
 
Er komt ook een nieuwe buslijn, lijn 20, die Dendermonde met Lebbeke, Opwijk en Asse verbindt. De bus zal hoofdzakelijk over de N47 rijden, dat is de weg tussen Asse en Dendermonde. In Opwijk en Lebbeke wijkt de bus af van de hoofdweg om de centra van deze gemeenten te bedienen. Deze route kan je mogelijk bekend voorkomen omdat lijn 20 de vroegere buslijnen 23 en 24 combineert en vervangt.
 
Bovendien zal lijn 116 Brussel - Ternat worden verlengd tot het NMBS-station van Essene - Lombeek. Op deze stations kun je overstappen op treinen richting Aalst en Brussel. Maak je klaar om te ontdekken hoe deze veranderingen het openbaar vervoer in de regio ten goede komen en de reiservaring naar een hoger niveau tillen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief