TERNAT -DILBEEK - Versneld vaccineren

C21 Css

TERNAT -DILBEEK - Versneld vaccineren

2021-04-06_13
 

Volgende week zullen in het Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat bijna evenveel vaccins toegediend worden in vier dagen als tot nog toe in de hele campagne. Daarmee komt het vaccineren nu écht op gang. De problemen met het uitnodigen die er bij de opstart waren, geraken ook stilaan opgelost.

Op 1 april werd voor de 17de keer een vaccinatieshift gehouden. Er werden al 3.870 vaccins toegediend en 105 dosissen afgeleverd voor inhaalvaccinaties en bestellingen van artsen. Dat gebeurt bijvoorbeeld voor thuisvaccinatie bij ernstige gezondheidsproblemen of voor zogenaamde collectiviteiten (nieuwe bewoners in een woonzorgcentrum, verblijven voor mensen met een psychische aandoening…)

In de week van 12 april plannen we 3.678 vaccins in, dat is op bijna even veel als het totaal tot nu toe. Dat betekent vier achtereenvolgende volle dagen met voor het eerst alle vijf de vaccinatielijnen open.

We zijn overigens erg tevreden met de positieve signalen over de werking van het vaccinatiecentrum. De wachttijden zijn kort, het onthaal zeer vriendelijk. Elke dag werken vrijwilligers en professionelen hard om jouw bezoek aangenaam en efficiënt te laten verlopen. De opmerkingen zijn een mooie opsteker.

Wie wordt gevaccineerd?

We nodigen nog steeds 65-plussers uit van oud naar jong. De jongste personen die al uitgenodigd zijn, werden geboren in 1943. Maar ook mensen uit latere geboortejaren bij (bv 1946). Wie er wordt uitgenodigd wordt bepaald door een centraal, automatisch systeem, het centrum heeft daar geen enkele invloed op. Het zou dus best kunnen dat je buurvrouw die 9 maanden jonger is dan jij wél al een uitnodiging heeft gekregen. Geen paniek dan, jij bent ongetwijfeld binnenkort ook aan de beurt, zeker nu het een pak sneller zal gaan.

Bij de uitnodigingen in de afgelopen weken heeft zich enkele keren een technisch probleem voorgedaan. Daardoor zijn een aantal 78-plussers niet uitgenodigd. Zij zullen in principe deze week nog de brief krijgen om zich aan te bieden.

Is dat niet het geval, dan kan je vanaf 12 april mailen naar vragen@vaccinatiecentrumdilbeekternat.be. Vermeld bij je vraag ook naam, voornaam, rijksregisternummer en telefoonnummer waarop je bereikt kan worden.

Goed om weten: Vlaanderen besliste om nu in de uitnodigingston ook de stagiairs van de zorg op te nemen. Als je dus de komende dagen en weken jonge mensen in de wachtrijen ziet aanschuiven, zijn dat jonge hulpverleners die meteen zullen ingezet worden in de zorg tijdens deze golf

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2021
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 aug 2022
Guido van Cauwelaert | 10 aug 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 02 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022

archief