HALLE / TERNAT - Logo Zenneland is de nieuwe naam

C21

HALLE / TERNAT - Logo Zenneland is de nieuwe naam

Logo_zenneland
Repro EP

Er beweegt wat in Logo-land. Vanaf 1 januari 2010 het aantal Logo’s (lokaal gezondheidsoverleg) in Vlaanderen terug te brengen van 26 naar 15. De nieuwe indeling van de Logo’s vindt zijn oorsprong in het zorgregiodecreet, waarbij het werkgebied van een Logo samenvalt met het gebied van een ‘regionale stad.

Het is de taak van het LOGO (LOkaal GezondheidsOverleg) om mensen attent te maken op gezond eten, regelmatig bewegen, niet (meer) roken, een tweejaarlijkse borstkankerscreening, een check-up van de nodige vaccinaties, de woning en omgeving veilig en gezond houden, ... kortom: gezonde leefgewoonten in een gezonde leef- en werkomgeving zijn vaak voldoende om gezondheid en welzijn positief te beïnvloeden.
 
Na 10 pioniersjaren beweegt er wat in Logo-land. De overheid besliste om vanaf 1 januari 2010 het aantal Logo’s (lokaal gezondheidsoverleg) in Vlaanderen terug te brengen van 26 naar 15.
 
De nieuwe indeling van de Logo’s vindt zijn oorsprong in het zorgregiodecreet, waarbij het werkgebied van een Logo samenvalt met het gebied van een ‘regionale stad’. Voor onze regio betekent dit dat de bestaande vzw’s LOGO Pajottenland/Zennevallei en Centrumlogo fusioneren tot vzw Logo Zenneland.
De naam werd uit vele voorstellen bij stemming gekozen. Gezien de Zenne loopt door de uithoeken van de regio (Halle - Vilvoorde), staat de naam voor het ‘ruime land’ rond Halle/Vilvoorde. Met zijn 35 gemeenten (arrondissement Halle/Vilvoorde min Kampenhout, maar plus Tervuren) is dit Logo op 2 na de grootste van de 15 in Vlaanderen.
 
Alle personeelsleden hebben hun plaatsje al gevonden en sinds augustus huizen ze reeds samen in Ternat. De bestaande besturen willen de fusie tot een goed einde brengen en in de toekomst onverminderd het nieuwe Logo-netwerk ondersteunen in het streven naar meer gezondheid. Op 15 oktober wordt de formele kant van de fusie gerealiseerd (ontbinding en eenmaking).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief