BEERSELse scholen gaan strijd aan tegen menstruatiearmoede.

C21

BEERSELse scholen gaan strijd aan tegen menstruatiearmoede.

Scherm__afbeelding_2024-03-23_om_14
 
 In Vlaanderen heeft één op acht jonge vrouwen te lijden onder menstruatiearmoede, zo bleek uit een onderzoek van Caritas.
Zij hebben niet altijd toegang tot producten en veilige sanitaire voorzieningen om hun maandstonden door te komen. Dit heeft onder andere gevolgen voor hun mentale welzijn en absenteïsme op school. Menstruatiearmoede wordt bepaald door ‘the toxic trio’: (on)betaalbaarheid – (gebrek aan) educatie – taboe.
Menstruatiearmoede bestrijden gaat niet alleen over het beschikbaar maken van menstruatieproducten, maar vraagt ook om sensibilisering, educatie en communicatie. Daarin kan onderwijs natuurlijk een cruciale rol spelen.  Schepen van jeugd en onderwijs Lerminiaux Bruno: We willen  alle kinderen en jongeren die schoollopen in de scholen op het Beersels grondgebied alle ontwikkelingskansen aanbieden. We willen menstruatiearmoede aanpakken in de Beerselse scholen en via dit reglement willen we Beerselse scholen ondersteunen bij de bestrijding van menstruatiearmoede.  
Lokaal bestuur Beersel voorziet een aanmoedigingsbudget voor:
• Aankoop menstruatiekastjes of materiaal om kastjes te vervaardigen waarin menstruatiemateriaal ter beschikking wordt gesteld.
• Aankoop van menstruatiemateriaal (om in de kastjes ter beschikking te stellen).  Middelbare scholen kunnen jaarlijks een aanmoedigingssubsidie van €250 krijgen en lagere scholen kunnen jaarlijks een aanmoedigingssubsidie van €100 krijgen.
Met negen lagere scholen en één secundaire school in Beersel komt dit op een maximaal bedrag van € 1.150 op jaarbasis.
Huis van de Mens Halle stelt een gratis een inspiratiegids ter beschikking waar scholen gebruik van kunnen maken om dit te implementeren in hun aanbod.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief