TERNAT - Geslaagde crowdfunding voor Crimibox

C21

TERNAT - Geslaagde crowdfunding voor Crimibox

Img_3033
Geïnteresseerden kunnen nog tot donderdagavond (22 augustus) het spel bestellen via Kickstarter.
 

Enkele weken geleden ging Crimibox, een gaming startup uit Ternat, van start met een crowdfunding campagne op Kickstarter. Het doel was om 15 000 euro op te halen om een eerste (fictieve) Amerikaanse moordzaak te ontwikkelen. 

Met nog twee dagen op de teller, kunnen we met blijdschap melden dat we ons doel reeds gehaald hebben, zegt Jimmy Cowe.
 
Het is een bewogen maand geweest voor het teamvan Crimibox. Na een maand vol Nederlandse, Belgische en Amerikaanse pers,samenwerkingen met internationale podcasts en escape rooms, zit huncrowdfunding campagne op Kickstarter er bijna op. Het resultaat mag er gelukkigwezen. Met enkele dagen op overschot is het einddoel van 15 000 euro binnen.Een vermoeide maar dankbare Jimmy Cowé, founder van Crimibox, vertelt ons wat hij geleerd heeft over het doen slagen van een Kickstarter en over de
volgende stap.

Op Kickstarter met uniek concept
Dat Crimibox niet het enige spelconcept is dat je kan bemachtigen op Kickstarterondervind je al snel bij een kort bezoek aan de website. Zowel spelgiganten als kleinere vissen gebruiken het crowdfunding platform om hun game verkocht te krijgen. Maar hoe val je op tussen deze kakafonie van spelletjes? Waarom kiezen veel startups en grotere bedrijven toch nog steeds voor Kickstarter?

“Wij hebben er meteen voor gekozen om het unieke aspect van ons project in de verf te zetten. Onzemisdaadmysteries zijn heel moeilijk in één hokje te plaatsen. Op momenten doet het denken aan en escape room, even later aan een gezelschapsspel of een RPG. Wat wij wel altijd zijn is levensecht. Daarom luidde de start van onze Kickstarter ook de eerste dag van de verdwijning van Alice Wild in. Dagelijks konden volgers van ons project en andere nieuwsgierigen op de pagina de nieuwe bevindingen van de politie, roddels van de verdachten en al het nieuws van de crime scene vinden. Het onderzoek kon je dus beginnen voor je maar één cent hoefde neer te leggen.

Kickstarter is een site met een gigantisch bereik. Dat is wat een heleboel mensen die graag hun project met de wereld willen delen, aantrekt. Dit grote publiek heeft naast dat grote voordeel ook een nadeel natuurlijk. Niet iedereen die de pagina bezoekt is opzoek naar jouw spel. De uitdaging is dus om de juiste mensen naar jouw Kickstarterpagina te brengen. Daarvoor moet je vooral slim adverteren en creatief te werk te gaan. Die zoektocht heeft zijn ups en downs. Je mag gewoon echt niet op je
lauweren blijven zitten. Zo’n project pledged zichzelf natuurlijk niet.”

Partners in crime
Een creatieve zoektocht met ups en downs, vertelt Jimmy ons. Het is de mysterieuze uitspraak die we verwachten van iemand die als job moordonderzoeken maakt. Maar wij zijn hier natuurlijk voor de keiharde waarheid. Dus vragen wij als rasechte politie-ondervragers door tot op het bot.

“Een goede voorbereiding brengt je maar zover. Wat je al heel snel leert wanneer je een Kickstarter begint, is dat je dit niet alleen kan. Zeker wanneer je ambities ver buiten de landgrenzen reiken. In de eerste plaats kregen wij heel wat ondersteuning van Kickstarter zelf. Zij bepalen waar je op de pagina staat en hoeveel mensen je te zien krijgen. Niet bang zijn om de communicatie te openen is echt de boodschap. Ze zijn enorm behulpzaam en vriendelijk. Het is natuurlijk ook voor hen belangrijk dat de
projecten het goed doen. Ze staan dus zeker open voor samenwerkingen.

Daarnaast zochten wij ook echt naar partners die geloofden in ons product en ind ezelfde branche zaten. We zochten vooral naar escape rooms en true crime podcasts. Zij begrijpen hun community natuurlijk het best en we zijn een enorme fan van alles wat zij maken. Je kan onze geweldige partners altijd bekijken op onze websites.

Je kan echt niet even op adem komen. Je moet steeds op zoek naar nieuwe manieren
m je publiek te vinden. Daarom vond je ons bijvoorbeeld ook terug op Product Hunt, een site vol geweldige technologische snufjes. Altijd alert en actief blijven dus.”

Wat brengt de toekomst?
Het Kickstarterdoel van 15 000 euro is binnen. Een aardige som om nog heel wat meer mysterie tot leven te wekken. Wat gebeurt er nu met deze som geld? Wat staat er nog allemaal op het programma van onze landgenoten?

“De Kickstarter is nog maar het begin. Nu kunnen we eindelijk het mysterie van Missing in Jericho tot leven wekken. Het begint nu echt wel te kriebelen om die horror tot in de griezelige puntjes uit te werken. Het geld gaan we vooral gebruiken om onzedetectives nieuwe technologische snufjes aan te bieden. 360 graden crime scenes, 3D bewijsmateriaal en heuse gesprekken met verdachten. Alles om onze digitale wereld zo levensecht te doen voelen.

We verwaarlozen uiteraard ook niet de detectives die we hier in België en Nederland hebben. Daarom maken we ondertussen ook nog twee Nederlandstalige mysteries dit jaar: eentje digitaal in september en net voor de feestdagen ook nog een luxe case in een doos. Ideaal voor wie niet kan wachten tot januari op Missing in Jericho dus.”

Geïnteresseerden kunnen nog tot donderdagavond (22 augustus) het spel bestellen via Kickstarter.
https://www.kickstarter.com/projects/crimibox/missing-in-jericho

Eerder verschenen over Crimibox

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief