HALLE - Extra vrije dag voor winkelpersoneel Colruyt

C21

HALLE - Extra vrije dag voor winkelpersoneel Colruyt

Colruyt_connected_store
©Colruyt Group
 

De afgelopen weken heerste er  sociale  onrust bij het winkelpersoneel van  Colruyt. Een aantal vestigingen bleef één of meer dagen  dicht omdat de werkdruk te hoog was en de Covid-omstandigheden te zwaar wogen op het personeel. Dat was alvast de visie aan werknemerszijde, die ook door de vakbonden gedeeld werd. Colruyt kwam met een compensatiemaatregel op de proppen.

"Om de medewerkers in de winkels te bedanken voor hun uitzonderlijke prestaties het afgelopen jaar, beslist Colruyt Group in België hen een extra betaalde verlofdag toe te kennen op 2 januari 2021", zo luidt het in een mededeling. Die dag blijven meer dan 500 winkels van Colruyt Group in België – met uitzondering van de zelfstandige winkels van Spar Colruyt Group – dicht. "Zo kunnen de winkelmedewerkers van een bijkomende dag genieten met hun gezin. Intussen zet iedereen binnen de groep zich nog eens extra in om onze klanten een fijn eindejaar te bezorgen."

Bijkomende verlofdag voor de winkelmedewerkers

“We hebben beslist onze collega’s in de winkels een extra betaalde verlofdag toe te kennen. De beslissing meer dan 500 winkels in België te sluiten wordt genomen om onze collega’s in de winkels te kunnen laten genieten van een extra moment met hun gezin, zo het intense jaar 2020 af te sluiten en het nieuwe jaar vol energie aan te vatten”, aldus Jef Colruyt, CEO Colruyt Group.

 

Deze extra verlofdag valt op zaterdag 2 januari 2021 voor het personeel van

Deze extra verlofdag valt op zaterdag 2 januari 2021 voor het personeel van: Colruyt, Collect&Go, OKay, OKay Compact, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Fiets! en Dreambaby. De zelfstandige ondernemers van de Spar Colruyt Group-winkels blijven alle klanten van harte welkom heten: hun winkels blijven open op zaterdag 2 en zondag 3 januari 2021. Ook de Cru-markten openen hun deuren, zoals alle zondagen, op zondag 3 januari.

 

Alles op alles

 

De eindejaarsdagen zijn sowieso een drukke periode voor alle winkelformules van de groep en Marc Hofman, COO Retail Colruyt Group, verwacht dat dit niet anders zal zijn dit jaar: “Het wachtrijfenomeen zoals we dat in de eerste golf hebben meegemaakt, doet zich vandaag veel minder vaak voor. Onze klanten hebben hun gewoontes aangepast; zo zijn ze meer vooruitziend in hun aankopen. We vragen onze klanten om op deze weg verder te gaan, en wij maken er een punt van hen – en onze medewerkers – een zo veilig mogelijke omgeving te bieden om hun boodschappen te doen”. Op de MyColruyt-app kunnen klanten zich bijvoorbeeld informeren over de piekuren in hun vertrouwde Colruyt-winkel. 

 

 Ook de teams van Collect&Go zijn erop georganiseerd om een groter aantal bestellingen te kunnen verwerken. De capaciteit werd de afgelopen maanden al verdubbeld in vergelijking met het voorjaar, waardoor de tweede grote toename aan reservaties vanaf oktober vlot kon opgevangen worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2021
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief