SINT-PIETERS-LEEUW Aan het -Elle verhaal van Lambiekfabriek komt geen einde

C21

SINT-PIETERS-LEEUW Aan het -Elle verhaal van Lambiekfabriek komt geen einde

Editiepajot_bart_devill___lambiekfabriek11
foto Bart Devillé
 

 

Een 3-tal weken geleden stelde Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw nog met trots hun 2 druivenlambieken voor: de ‘Juicy & Wild Blue-Belle’ (met de Muscat Bleu druif) en de ‘Juicy & Wild Soleille’ (met de Solaris druif). Ze dachten er een derde aan toe te voegen, maar moeder natuur beliste er anders over, maar nu is het zo ver, de  ‘Pale & Wild Caram-Elle’

Het gaat niet om een fruitbier of een oude geuze, maar eens iets anders. Het is uiteraard een bier van spontane vergisting, waar we donkere mouten hebben toegevoegd. Het bier heeft minstens 2 jaar gerijpt, waarvan een deel + 3 jaar, op onze eikenhouten vaten. Dit resulteert in een amberkleurig bier met een stevige 9% alcohol. Het kent een fris aroma van rood fruit en in de smaak de typische lambiektoetsen met zacht tonen van gebrande mout. Een ideaal bier richting de donkere en koude wintermaanden! Het bier is verkrijgbaar in flessen van 75cl, verpakt per doos van 6. De Caram-Elle is beschikbaar vanaf vrijdag 4/11.

Tezelfdertijd geraakte bekend dat de Oude Kriek Jart-Elle 37,5 cl opnieuw beschikbaar is. En nu blijkt ook dat aan het “Elle-“ verhaal van Lambiekfabriek geen einde komt. Even een duik in het verleden…..het rijtje wordt inderdaad lang: Oude Geuze Bret-Elle, Oude Kriek Jart-Elle, Organic Geuze Natur-Elle, Young & Wild Fontan-Elle, Juicy & Wild Muscar-Elle, Organic & Wild Black-Belle, Juicy & Wild Black-Belle, Juycy & Wild Muri-Elle, Juycy & Wild Pluri-Elle, Oude Geuze Bod-Elle, Oude Jriek Schar-Elle, Single & Wild Colon-Elle, Juicy & Wild Gros-Elle, Juicy & Wild Rhub-Elle, Juicy & Wild Blie-Belle en Juicy & Wild Soleille. Een en ander heeft er ook voor gezorgd dat moest worden uitgekeken naar meer ruimte. Deze werd gevonden in de Eugène Ghijsstraat 71 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Meer info: Jo Panneels 32 477 24 92 18.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Roger Swalens | 15 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Marc Sluys | 02 feb 2024

archief