Vakantieplannen? Vraag tijdig je Kids-ID en reispas aan!

C21

Vakantieplannen? Vraag tijdig je Kids-ID en reispas aan!

Scherm__afbeelding_2023-06-02_om_13
 

Trek je deze zomer naar het buitenland? Vraag dan tijdig je reisdocumenten aan. Zo bespaar je jezelf heel wat stress en geld.<
Kids-ID
De kids-ID is een elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen tot 12 jaar. Wanneer je met je kinderen naar het buitenland reist, is een kids-ID verplicht!
De aanvraag van een kids-ID gebeurt door de ouder(s). De kostprijs bedraagt 8 euro.
Het aanmaken duurt 3 tot 4 weken. Daarom vraag je dit documenten best tijdig aan, liefst een maand voor je op reis vertrekt. Een spoedaanvraag is altijd mogelijk maar kost 110 euro voor een dringende procedure en 140 euro voor een zeer dringende procedure.
Belgisch paspoort / internationale reispas
Als je buiten Europa reist heb je mogelijk een Belgisch paspoort (reispas) nodig. Met een paspoort kan je naar alle landen ter wereld reizen, soms aangevuld met de vereiste visa.
Het Belgisch paspoort bevat ook biometrische gegevens: naast de gegevens over je identiteit en nationaliteit, je handtekening en je foto bevat het ook je vingerafdrukken. Je moet je reispas dus persoonlijk aanvragen. Minderjarigen moeten ook zelf aanwezig zijn bij de aanvraag en altijd vergezeld zijn door een ouder. Vanaf 6 jaar moeten ze ook zelf hun handtekening plaatsen.
Een paspoort kost 85 euro (45 euro voor minderjarigen). Het aanmaken van een reispas duurt ongeveer 7 werkdagen. Voor een spoedprocedure betaal je 260 euro (210 euro voor minderjarigen).
Een Kids-ID, een paspoort en andere reisdocumenten kan je aanvragen kan bij de dienst bevolking elke werkdag van 9u tot 12u of op donderdagavond van 17u tot 20u. Wie een afspraak maakt kan ook ‘s middags langskomen van 13u30 tot 16u30.
Voor meer info en het maken van een afspraak kan je steeds terecht op https://www.halle.be/menu/aanvragen-en-documenten/identiteit-en-reizen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief