BEVER - Voorstelling pelletpers

C21

BEVER - Voorstelling pelletpers

Voorstelling_pelletpers_dorpsfeesten_2011_-_deschuyffeleer__5_
DORP: Werner Godfroid, Guy Sirjacobs, Bruno Vandewinckel, Timothy Sirjacobs en Michaël Geeroms - Foto's © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_pelletpers_dorpsfeesten_2011_-_deschuyffeleer__3_
Foto © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_pelletpers_dorpsfeesten_2011_-_deschuyffeleer__1_
Foto © Deschuyffeleer
 

DORP of Duurzame Ontwikkeling Regio Pajottenland maakte gretig gebruik van de Dorpsfeesten om haar aankoop van een Ecoworxx pelletpers bij het grote publiek voor te stellen en te promoten. Met de pers worden hoofdzakelijk groen- en houtafval, snoeihout, zagenmeel en zelfs stro omgezet in een milieuvriendelijke korrelvormige brandstof. Met de pelletpers wil DORP door middel van concrete kleinschalige voorbeeldprojecten duurzame ontwikkeling sensibiliseren.  

Door de relatief hoge kostprijs van de pelletpers richt  DORP zich met zijn project hoofdzakelijk tot de gemeentebesturen. “Als de gemeentebesturen hun containerplaatsen en recyclagecentra uitrusten met een pelletpers komt dat in eerste instantie de afvalberg ten goede. Ook de bevolking wordt zo aangezet om van deze innoverende technologie gebruik te maken en zodoende te besparen op de energie- en afvalfactuur”’, aldus Werner Godfroid.
Pellets zijn een vorm van vaste brandstof die wordt vervaardigd uit samengeperste grondstoffen.  De pellets worden verbrand in een daartoe speciale pelletkachel.
Voor het aanmaken van pellets moet de gebruikte grondstof alleszins droog zijn. De pellets moeten ook droog opgeslagen worden. Tegenover stookolie staat inzake volume 2gk pellets tegenover 1 liter stookolie. Een pelletkachel heeft per winterdag zo’n 15 kg pellets nodig. Op de DORP-stand wist Bruno Vandewinckel menig bezoeker van de voordelige eigenschappen van deze nieuwe ecologische brandstof te overtuigen. “Bovenop het goedkoop zijn biedt het pelletgebruik een waarborg voor beschikbaarheid, vermindert het de afhankelijkheid van de olielanden, kent het heel weinig afval en is het ecologisch en duurzaam. Ook heeft het een gunstige invloed op het inperken van het broeikaseffect”.

info: www.vzwdorp.eu

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief