NINOVE - Het startschot voor de carnaval is gegeven

C21

NINOVE - Het startschot voor de carnaval is gegeven

0b9a9801__2_
Terug carnaval in 2022. - Ingezonden foto
 
0b9a9802__2_
Terug carnaval in Ninove.- foto Marc Colpaert
 
Op 11 november werd het startschot gegeven voor de carnaval Ninove die zal doorgaan - hopelijk - op 6 maart 2022 . De carnavalsinstanties gaven donderdag 11 november om 11.11 uur in de evenementenhal Cloë toelichting over het komende carnaval. De carnavalisten zijn duidelijk klaar om er na een jaar onderbreking opnieuw iets moois van te maken. Om toegang te krijgen tot de zaal moest je een covid safe ticket kunnen voorleggen.
 
Daarmee was direct de toon gezet voor alle komende carnavalsevenementen, die binnen plaatsvinden, op al deze activiteiten zal een CST noodzakelijk zijn. De voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad, Pascal Carael, opende de zitting via de digitale kanalen. Hij maakte ondermeer het thema bekend, waaronder de prinsaanstelling zal gebeuren op 19 februari 2022 in eventhal Cloë. Het is ‘Karrokes’, waarmee de carnavalisten hun kledij al kunnen afstemmen op het thema, dat vooral voor veel vierkantjes zal zorgen.
Giovanni Neckebroeck en Luc Simon van de Koninklijke Karnavalraad mochten de winnaar bekendmaken van de affiche voor carnaval 2022. Hiervoor waren 12 ontwerpen ingediend. De winnende affiche is van de hand van twee rasechte carnavalisten: Sammy van carnavalsvereniging Vantauidj op Tasj en Robinn van MKV Groulek Dest.
 

De Ridders in de Wortelorde, met nieuwe Grote Wortel Glenn Symoens, stelden het programma van de kindercarnaval voor, dat doorgaat op zaterdag 5 maart 2022. De inschrijvingen gebeuren in het cc De Plomblom. Daarna stappen de kinderen in stoet naar de sporthal voor de show en de verkiezing van de kinderprins en -prinses. Ook zijn de nieuwe mascottes van kindercarnaval, Flipke en Marie, voorgesteld aan het publiek. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 dec 2021

archief