GERAARDSBERGEN / NINOVE - Fiets doorheen een cultureel parcours met CC De Abdij en CC De Plomblom tijdens de ‘Week van de Koers’ !

C21

GERAARDSBERGEN / NINOVE - Fiets doorheen een cultureel parcours met CC De Abdij en CC De Plomblom tijdens de ‘Week van de Koers’ !

Flyer_odiel
Ingezonden foto

De regio rond Ninove en Geraardsbergen is onlosmakelijk verbonden met de wielersport, en daarom slaan de culturele centra van Ninove en Geraardsbergen de handen in elkaar tijdens de “Week van de Koers”. Van 16 tot 25 mei kan je terecht op één van de vele activiteiten: een gratis expo in De Permanensje, cursussen, een voordracht over Odiel door Herman Laitem en Geert Vandenbon, de film ‘Allez Eddy’, en last but not least… de theatervoorstelling ‘Odiel’ van de Queeste!

Je merkt het al: iedereen kan zich een week lang doorheen een cultureel parcours fietsen in het kielzog van de koers!
Op zaterdag 24 en zondag 25 mei kruipt Tom Ternest in de huid van Odiel Defraeye, de eerste belg die Tour de France won in 1912. Zijn wieleroverwinning die een heuse euforie teweegbracht in België, stond in schril contrast met het eenzame overlijden van Odiel in 1965, ergens in een rusthuis. Stof genoeg dus om er een verpletterende monoloog van te maken!
‘Odiel’ is een voorstelling voor wie van wielrennen houdt. Of juist niet. Maar één ding staat vast: ‘Odiel’ mag je niet gemist hebben!
‘Odiel’ kan je bekijken op zaterdag 24 mei om 20u30 en zondag 25 mei om 15 uur in CC De Plomblom, voor tickets & info kan je terecht bij CC De Abdij op het nummer 054/ 43 72 61 of bij CC De Plomblom op het nummer 054/ 34.10.01
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief