Regiobib gaat voluit voor samenwerking

C21

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 Regiobib gaat voluit voor samenwerking: vanaf 1 maart één regioreglement

De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

Éen reglement

Vanaf 1 maart schakelen bijna alle bibliotheken van de regio Pajottenland & Zennevallei over naar een nieuw bibliotheeksysteem. Om beter te kunnen samenwerken kiezen ze voor een eengemaakt dienstreglement en eenzelfde bibliotheekkaart. Dat betekent dat klanten in alle bibliotheken van de regio Pajottenland & Zennevallei aan dezelfde voorwaarden uitlenen. Er zijn ook enkele nieuwigheden: zo wordt het lidgeld gratis tot 26 jaar. Affligem en Liedekerke sluiten nu nog niet aan, maar volgen in het voorjaar van 2022.

Samenwerking

De Regiobib legt hiermee de basis voor een nauwere samenwerking. De bibliotheken organiseren samen evenementen en workshops, stemmen hun collecties beter op elkaar af en zien in de toekomst mogelijkheden om hun dienstverlening uit te breiden. De Regiobib maakt deel uit van Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei.

Meer weten?

Surf naar http://gemeente.bibliotheek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief