HALLE/DILBEEK/BEERSEL - Composteren in bakken, plezanter dan men denkt

C21

HALLE/DILBEEK/BEERSEL - Composteren in bakken, plezanter dan men denkt

Thuiscomposteren

Als het van de Vlaamsbrabantse compostmeesters afhangt, zal de lente van 2008 een gezellige bedoening worden. Op verscheidene plaatsen in de provincie zullen deze vrijwilligers gratis demonstraties verzorgen over het thuiscomposteren in bakken. Voor onze streek is dat in Halle, Beersel en Dilbeek.

 Voor wie een tuin heeft van meer dan 2 are, zijn compostbakken namelijk een nette en gebruiksvriendelijke manier om belangrijke hoeveelheden tuin- en keukenafval te verwerken. Een bezoekje aan één van deze evenementen, zal de belangstellenden toelaten de kneepjes van het composteren in bakken onder de knie te krijgen. De ervaren compostmeesters tonen met plezier hoe men met verassend weinig inspanning, een mooi resultaat bekomt.
 
Men leert er onder meer hoe men verschillende soorten afval moet mengen, welke valkuilen men als beginnend composteerder kan vermijden en hoe men zijn “zelfgebakken” compost kan aanwenden in de tuin. Men komt ook te weten of uw gemeente compostbakken aan voordelige prijzen te koop aanbiedt.
 
En om de belangstellenden extra te laten genieten van een tuin met minder afval, bieden de compostmeesters voor de gelegenheid een gratis pintje aan.
 
In Halle en Dilbeek kan men terecht op 12 april van 14 tot 17 uur. In Dilbeek is dat op de compostsite op de Kalenbergstraat en in Halle op de compostsite in Buizingen.
In Beersel kan men terecht op 7 juni van 10 tot 16 uur in het recyclagepark aan de Kerkhofstraat in Lot.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief