BEVER/ GALMAARDEN/ GOOIK/ LENNIK/ HERNE/ PEPINGEN - MEGA-fuif

C21

BEVER/ GALMAARDEN/ GOOIK/ LENNIK/ HERNE/ PEPINGEN - MEGA-fuif

Gdg_megafuif__2_
 
Gdg_megafuif__9_
Gdg_megafuif__25_
Gdg_megafuif__26_
 
Gdg_megafuif__28_
Gdg_megafuif__27_
Gdg_megafuif__24_

Sinds een paar jaar loopt in de  politiezone Pajottenland het MEGA-project, dat wordt aangeboden aan de leerlingen van het zesde leerjaar. Het project vertaalt zich in het geven van een tiental lessen, waarin jongeren vooral gestimuleerd en ondersteund worden in het maken van goede keuzes. MEGA staat voor “Mijn Eigen Goede Antwoord” en leert "nee" te zeggen tegen reclame, tabak, alcohol, computer, televisie, ... kortom verslavingen in het algemeen en drugs in het bijzonder. MEGA kadert in een algemeen preventieproject waarbij schooldirecties, gemeentebesturen en politie elkaar vinden. Het initiatief gaat uit van de preventiedienst van de lokale politie met als voortrekker Joke De Mil, Intergemeentelijke alcohol- en drugpreventiewerker Pajottenland.

Als afsluiter van het project werden de 500 betrokken leerlingen getrakteerd op een toneelstuk en een heuse fuif.  “Nu de jongelingen op de drempel staan van het secundair onderwijs is de fuif een eerste praktijktest”. aldus Joke De Mil.  “In de lessen hebben wij vooral geleerd om onszelf te zijn en te blijven. Wij hebben ook geleerd waar het gevaar,vooral in verband met drugs en alcohol, zich schuilt en hoe wij aan dit gevaar met een doodgewone NEE kunnen weerstaan” aldus de 12-jarige Zoë van Ak’cent Bever.
 
De leerlingen uit de basisscholen van Bever, Galmaarden, Gooik, Lennik, Herne en Pepingen ontmoetten elkaar in de gemeentelijke feestzaal Willem Tell in Tollembeek.
 
De eerste prijs van de tekenwedstrijd verbonden aan het MEGA-project werd toegekend aan de GBS ’t Rakkertje uit Lennik.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 mei 2024
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief