PAJOTTENLAND – Politie herschikt haar diensten

C21

PAJOTTENLAND – Politie herschikt haar diensten

Lok_pol_verhuis_dec_2011__2_
Vandaag weinig 'Blauw in het straatbeeld' .... de lokale politie Pajottenland verhuist - © Deschuyffeleer
 
Lok_pol_verhuis_dec_2011__1_
De gebouwen van de vroegere rijkswachtbrigade Vollezele liggen er verlaten bij - © Deschuyffeleer
 
Lok_pol_verhuis_dec_2011__5_
Brunaultstraat 101, 103, 105 en 109 worden voor vele politiediensten een nieuwe 'thuis' - © Deschuyffeleer
 
Lok_pol_verhuis_dec_2011__4_
Serge Roelens (directie Operaties) en Lieven De Pessemier (directie Organisatie) © Deschuyffeleer
 

Door de nieuwe organisatiestructuur en uit budgettaire overwegingen zijn verschillende diensten van de lokale politie Pajottenland aan verhuizen toe. De korpsleiding wil tegen Nieuwjaar alle diensten op hun nieuwe standplaatsen hebben. Zo wordt de oude rijkswachtkazerne in Vollezele totaal ontruimd.

Enige tijd terug keurde de Politieraad de nieuwe personeelsorganisatie goed. Korpschef Marc Hellinckx werkt voortaan met een directie Operaties onder het commando van commissaris Serge Roelens en een directie Organisatie onder de leiding van adviseur Lieven De Pessemier. De reorganisatie brengt voor de meeste diensten wel een hele verhuisoperatie op gang, die voor dit weekend moet afgerond zijn.
 
Het korps werkt voor de wijkwerking voortaan met een wijksector Centrum voor de politieposten Gooik, Lennik en Pepingen. Sylvie Tiels wordt hier vanuit Lennik de coördinator. De wijkposten Bever, Galmaarden en Herne klitten nu samen in de wijksector Zuid met Mario Priels als diensthoofd vanuit Galmaarden.
 
Door de inname van de vrijgekomen logementen is er in de hoofdpost in de Bruneaustraat in Kester heel wat meer ruimte beschikbaar gekomen. Zo krijgt ook de interventiedienst er zijn nieuwe uitvalsbasis. Hierdoor worden de aanrijtijden naar de verschillende gemeenten aanzienlijk ingekort. In Galmaarden verhuist de politiepost van aan het gemeentehuis naar een locatie in de Kammeersweg aan het Baljuwhuis. De Lennikse wijkpost heeft nu een onderkomen in de Schepenbank.
 
De recherchedienst blijft in Lennik in de oude rijkswachtkazerne. Hij krijgt er thans het gezelschap van de dienst Verkeer/Wapens. In de hoofdpost in Kester blijven de korpsleiding, de dienst slachtofferbejegening en de preventiedienst.
 
De vrijgekomen totaal verouderde rijkswachtkazerne in Vollezele wordt op termijn verkocht aan een projectontwikkelaar. Het is de bedoeling dat de opbrengsten van de verkoop aangewend worden voor het aankopen van een centraal gelegen nieuwe bouwlocatie in of rond Kester.    
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief