Lokale verhalen koppelen aan Pajotse producten

C21

Lokale verhalen koppelen aan Pajotse producten

Overleg_lokale_verhalen
Foto Ingezonden
 

Heemkundigen uit de zeven gemeenten van het Leadergebied Pajottenland hebben, in samenwerking met Pajottenland+, een nieuw initiatief opgestart. Tegen het voorjaar van 2020 worden nieuwe verhalen, gekoppeld aan een wandeling of fietstocht, gebundeld in een folder of een boekje. Deze worden in 2020 gratis aangeboden bij pakketten met Pajotse producten.

Bij Pajottenland+ wordt al 15 jaar gewerkt rond streekidentiteit. Dit is een begrip waar vele zaken onder thuis horen, zoals de geschiedenis, de Pajotse producten en het landschap, om er maar enkele te noemen. Deze onderwerpen komen momenteel aan bod in het nieuwe project ‘Met Bruegel naar morgen’. 

‘’Zoals de titel het zegt, willen we een aantal streekkenmerken, inclusief Bruegelthema’s, de komende jaren verder toepassen om de plattelandseconomie te versterken. Door onze streekproducten te vermarkten, werken we ook mee aan een kleinere voetafdruk en trachten we positief in te spelen op het milieu’’, vertelt Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+.

Vanuit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal schoven heemkundigen mee aan om verhalen voor te stellen. Walter Evenepoel van Arjaun en bezieler van de Roosdaalse heemkring Rausa, neemt de eindredactie van de verhalen op zich. ‘’Wanneer je met meerdere mensen aan één publicatie werkt, is het belangrijk om te waken over eenheid in verstelstijl en opmaak. Met de voorstellen die de verschillende auteurs hebben aangebracht, is het zeker mogelijk een boeiende én vermakelijke prozabundel samen te stellen. Wie zich volgend voorjaar een mand heerlijke Pajotse streekproducten aanschaft, zal zeker ook kunnen genieten van een appetijtelijke en verrassende bundel Pajotse histories”, vertelt Walter Evenepoel.

De verhalen uit de zeven gemeenten worden gebundeld in een gidsje en gelinkt aan een wandeling of een fietstocht die door meerdere gemeenten loopt en vertrekt aan een horecazaak. De pakketten met Pajotse producten zullen te koop worden aangeboden door lokale verenigingen. Ook de logiesaanbieders die met het Pajottenlandmerk werken, krijgen de gidsjes om bij arrangementen te voegen Zo kunnen ook zij promotie voeren voor onze regio en voor onze producten. De heemkringen die meewerken aan dit initiatief brengen de verhalen uit in het najaar van 2020. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief