Gezocht opgewekte ideeën voor het PAJOTTENLAND

C21

Gezocht opgewekte ideeën voor het PAJOTTENLAND

Image006
Ingezonden foto
 
Het strategisch project 'Opgewekt Pajottenland' lanceert een postkaartjesactie om zoveel mogelijk bewoners te betrekken bij het Pajottenland van de toekomst: een regio (Bever, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Liedekerke) die volop inzet op hernieuwbare energie, wonen in de kernen en klimaatadaptieve open ruimte.
Vijf aantrekkelijke postkaartjes nodigen inwoners van het Pajottenland uit om hun ideeën te delen met het team van Opgewekt Pajottenland. Om te stimuleren dat de ideeën een duidelijke link hebben met de acties van het project, worden de Pajotten geprikkeld aan de hand van vragen: “Welke daken zie jij graag ingezet voor zonne-energie? Op welke plek zie je graag meer bos, meer groen en vooral minder steen? Waar wil jij beter en meer kunnen fietsen? En word jij een klimaatambassadeur voor het Pajottenland?”. De actie loopt de hele zomer.
 
Strategisch Project Opgewekt Pajottenland is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Klimaatpunt vzw en tien Pajotse gemeenten (Bever, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Roosdaal,
Sint-Pieters-Leeuw en Liedekerke) Dit project heeft als doel een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie te creëren en inspiratie te bieden voor enkele concrete projecten waarbij eveneens ingezet wordt op verbetering van de leefbaarheid in de dorpen en het versterken van de open ruimte door landschapszorg. Het Strategisch Project 'Opgewekt Pajottenland' is een project voor en door de (opgewekte) Pajotten!_
 
Ideeënbox in gemeentehuizen
 
De kaartjes liggen ter beschikking in elk stad- en gemeentehuis uit het projectgebied. Je kunt ze ter plaatse invullen en droppen in de aanwezige ideeënbox, je kunt ze als foto op Instagram posten, mailen naar sp.pajottenland@vlaamsbrabant.be of per post bezorgen aan RLPZ, Donkerstraat 21, 1750 Gaasbeek.
 
Overhandiging aan burgemeesters
De ideeën worden in het najaar gebundeld en per gemeente overhandigd aan de burgemeesters. Samen met het team van Opgewekt Pajottenland onderzoeken de gemeentebesturen welke voorstellen kunnen worden uitgevoerd. Dit doen ze aan de hand van een haalbaarheidstoets.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2020
Marc Colpaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 jul 2021

archief