REGIO - Werken vaccinatiecentrum voor de eerstelijnszone Pajottenland moeten rond zijn op 15 februari

C21

REGIO - Werken vaccinatiecentrum voor de eerstelijnszone Pajottenland moeten rond zijn op 15 februari

Img_20210122_150715
In de Koornmolen wordt alles klaargemaakt. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik is al volop bezig met te werken om van hun sporthal De Koornmolen het vaccinatiecentrum voor zes Pajotse gemeenten te maken. In totaal een 40.000 tal personen uit Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal zullen opgeroepen worden om er hun spuit tegen de corona te krijgen.
Voor de eerstelijnszone Pajottenland werd in onderling overleg tussen alle 6 gemeenten  unaniem beslist om een vaccinatiecentrum te openen in Gooik. Het geografische aspect en de mobiliteitsproblematiek in het Pajottenland gaven hierin de doorslag. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren en daarom is het belangrijk dat de afstand voor elke inwoner in de hele zone zo gelijk mogelijk verdeeld is. 
De gemeenten deden 10 voorstellen naar de zorgraad van de eerstelijnszone rond geschikte locaties en hieruit waren zij het zeer snel eens dat het sportcentrum De Koornmolen te Gooik het best voldeed aan de gestelde voorwaarden van de Vlaamse en federale overheid.
Normaal moet de locatie klaar zijn op 15 februari om dan op 1 maart officieel van start te kunnen gaan. Wij hadden hierover een gesprek met burgemester Michel Doomst uit Gooik. 
 
Redactie: Zijn de werken al gestart. "De voorbereidende werken zijn gestart vanaf de datum dat we de bevestiging kregen dat onze sporthal De Koornmolen, het vaccinatiecentrum ging worden voor zes gemeenten in het Pajottenland. Dit gaat zeker lukken, wij hebben tevens een kerngroep in het leven geroepen", gaat Michel Doomst van start.
 
Redactie: Hoe gaat het nu verder de volgende weken. "In de eerste plaats gaan we er voor zorgen dat op 15 februari de sporthal klaar is om te gebruiken. We gaan een bescherming plaatsen op de bestaande vloer van de sporthal, om de bestaande vloer niet te beschadigen. Nadien komen er tafels en stoelen en de nodige schutsels, om er voor te zorgen dat de mensen via 4 lijnen, hun inenting kunnen krijgen. Normaal moet dit vlug gaan aan een tempo van 20 inspuitingen per uur en per lijn. Wij gaan trouwens gemiddeld 12 uur per dag werken, dit zeven dagen op zeven. Vanaf 15 februari gaan we al proefdraaien, om na te gaan of alles in orde is tegen 1 maart, de officiële dag, dat de vaccinaties moeten van start gaan. Wij zijn trouwens nog steeds op zoek naar medische mensen, gepensioneerden enz.(Bekijk ook een ander artikel, vandaag verschenen over het aantrekken van vrijwilligers,red.) Tevens zoeken we nog administratief personeel en vrijwilligers die instaan voor het onderhoud. Ondertussen is de modelbrief klaar die de mensen gaan krijgen om hun spuit te komen halen.
 
De Koornmolen beschikt over goede parkeermogelijkheid en kan via het openbaar vervoer bereikt worden. Er wordt verder onderzocht hoe minder mobiele mensen geholpen kunnen worden om de centra te bereiken. "We willen nogmaals benadrukken dat alle gemeenten samen hun schouders zetten onder deze enorme operatie. Zowel qua inrichting, bewaking, onderhoud, ICT, maar ook voor vervoer van minder mobiele mensen enz., zullen alle deelnemende gemeenten nauw samenwerken", besluit burgemeester Michel Doomst.
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief