KAATSEN - Ook Baisy-Thy speelt niet meer mee in eerste nationale en ander kaatsnieuws

C21

KAATSEN - Ook Baisy-Thy speelt niet meer mee in eerste nationale en ander kaatsnieuws

Repro_editiepajot_krc_halle_ploeg_2009_marc_springael
Rodenem Cité Halle komt ook volgend seizoen weer in 2e nationale (Foto : Marc Springael)
 

Kaatsclub Baisy–Thy heeft op 30 november jl. te kennen gegeven niet meer met hun ploeg uit te komen in 1ste nationale tijdens het seizoen 2010.

Baisy–Thy eindigde vorig jaar op een 10de plaats in 1ste nationale. Hun plaats zal het komende seizoen worden ingenomen door Grimminge Op en Over als beste daler in 1ste nationale 2009.

Samen met Braine–Rebecq verdwijnen dus 2 gevestigde ploegen uit de top in hetzelfde jaar.
Vaststelling: geen positief nieuws als men ook weet dat er in de nationale reeksen geen enkele daler is door het wegvallen van enkele clubs of ploegen.
 
 
Clubs uit onze entiteit die met een ploeg uitkomen in een nationale reeks in 2010 :
1ste nationale: Baasrode, Galmaarden, Grimminge, Kerksken, Oppuurs en Terjoden.
2de nationale: Bever, Halle R.C., Kastel en Ninove
3de nationale: Aalst, Buizingen Cité, Hamme Zogge, Idegem, Kokejane en Wieze.
 
Voor volgend seizoen behoudt men 25 kaatsclubs in de entiteit Vlaanderen met een totaal van 80 ploegen. 7 ploegen minder dan vorig jaar op hetzelfde ogenblik. 16 ploegen komen uit in de nationale competities, 23 in onze gewestelijke reeksen en 41 in de jeugdreeksen.
 
Men stelt bij de Entiteit Vlaanderen ook vast dat er tussen verschillende clubs een zekere samenwerking is ontstaan door het overnemen van jeugdclubs. Hierdoor ontloopt men de boetes op het ontbreken van een jeugdploeg(en) of het al of niet kunnen uitkomen in 1ste nationale. Het bedrag van de boete blijft zo in eigen beheer en beide clubs worden er beter van !!!.
 
Barema’s van de boetes op het ontbreken van een jeugdploeg zijn niet min : 1ste nationale € 2400, 2de nationale € 1.200, 3de nationale € 600 en bevordering € 300. Clubs met een ploeg uitkomende in een nationale reeks zijn verplicht twee jeugdploegen op te stellen. Clubs met een ploeg in bevordering één jeugdploeg. De opbrengst van deze boetes gaat integraal naar de jeugdwerking en jeugdploegen in Vlaanderen. Samenwerkende clubs zijn: Aalst en Idegem, Baasrode en Oppuurs en tenslotte ook Terjoden en Wieze.
 
Het jaarlijks muurkaatskampioenschap van Vlaanderen “Internationaal spel“ of één-muur-versie voor jeugdreeksen heeft plaats op zaterdag 26 december aanstaande in de sportzaal Sint- Kristoffel te Pollare.
 
Er zijn drie reeksen – 13 jarigen, - 16 jarigen en – 19 jarigen.   Begin om 13u. Voor inschrijvingen en inlichtingen zich richten tot de heer Francis Van Den Broeck.   Francisvandenbroeck@yahoo.com  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2009
Didier Decooman
Marc Springael
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief