Pajotse gemeenten moeten tegen 2025 maar liefst 421 sociale woningen bouwen

C21

Pajotse gemeenten moeten tegen 2025 maar liefst 421 sociale woningen bouwen

Editiepajot_sociale_woningbouw

Op 18 maart 2009 werd het decreet grond- en pandenbeleid goedgekeurd door het Vlaams Parlement. In dit decreet is er vastgelegd wat het sociaal objectief is van de gemeente voor wat betreft de woningbouw. Dit “sociaal objectief” omvat sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en sociale kavels. Voor Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Lennik, Pepingen en Roosdaal betekent dit dat er tegen 2020 320 bijkomende sociale woningen en/of bouwgronden moeten gerealiseerd worden.

Gemeenten die kampen met een tekort aan sociale woningen moeten tegen 2025 trouwens extra inspanningen leveren. Voor de 7 gemeenten van het Pajottenland betekent dit nog eens 101 woningen en/of kavels.
 
“In totaal moeten de 7 pajotse gemeenten dus 421 extra sociale woningen bouwen”, zegt Mia De Vits. “De extra inhaalbeweging die in het pajottenland moet geleverd worden komt er omdat geen enkele van de 7 gemeenten 3% sociale woningen heeft. Enkel Roosdaal komt in de buurt met 2, 90%, alle andere gemeenten halen nog geen 2%”.
 
De voorbije jaren hebben de Pajotse gemeentebesturen onvoldoende aandacht besteedt aan het betaalbaar wonen in eigen gemeente. Als de 7 gemeenten samen tegen 2025 willen voldoen aan het decreet op het grond- en pandenbeleid, betekent dit dat er een klein dorp aan sociale woningen moet bijkomen.”
 
Mia De Vits:” De realisatie van deze bijkomende sociale woningen is voor de pajotse sp.a-afdelingen een breekpunt. Op het laatste sp.a-regiobestuur hebben alle afdelingen van het Pajottenland besloten om toe te zien op de uitvoering van het grond- en pandendecreet Het is aan de meerderheid nu om effectief te beginnen met de planning van deze sociale woningen. 2020 mag veraf lijken, als je nog moet zoeken waar deze woningen moeten komen, de plannen moet opstellen, een aanbesteding doen en tenslotte de woningen bouwen, dan is 2020 plotseling erg dichtbij. We zullen de gemeentebesturen hierover dus ook regelmatig op de rooster leggen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2009
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief