Kom luisteren naar het Ave Maria van het koor Gaudicanto in Halle en in Bever

C21

Kom luisteren naar het Ave Maria van het koor Gaudicanto in Halle en in Bever

A_ave_maria_flyer_recto_verso
 
Het koor Gaudicanto uit Geraardsbergen gaat tijdens de Mariamaand een aantal versies van het Ave Maria brengen en dit in de basiliek van Halle op 3 mei en in de kerk van Bever op 5 mei. Wie dat wenst kan nu reeds een plaatsje reserveren voor deze unieke concerten. U komt toch ook?
 
Niets dan Ave Maria’s!
Zoals er in de schilderkunst tientallen versies zijn gemaakt van, bijvoorbeeld, de Kruisafneming of de Vlucht naar Egypte, zo lieten en laten tal van toondichters zich inspireren door steeds weer dezelfde teksten. In de Mariamaand van 2024 brengt het koor Gaudicanto uit Geraardsbergen onder leiding van Marc Gerain in de basiliek van Halle op 3 mei, om 20 uur en in de hoofdkerk van Bever op 5 mei, om 19 uur een aantal uiteenlopende versies van het Ave Maria en de vertaling van dat gebed in talen als Frans, Nederlands en Kerkslavisch. Van Jacob Arcadelt tot Karl Jenkins, met daartussen namen als Anton Bruckner, Franz Biebl, Joseph Ryelandt, W.A. Mozart, Arvo Pärt, Sergej Rachmaninov én (Hallenaar) Emile Houssiau. Speciaal voor dit concert werd bij een Vlaamse componist ook een nieuwe Wees Gegroet besteld, die tijdens deze concerten dus voor de allereerste keer te horen zal zijn. Naast deze wereldcreatie zorgen celliste Aurélia Boven en organist Antoine Tronquo voor begeleiding en afwisseling. Niet te missen!
 
Tickets kosten 18 euro in voorverkoop, aan de kassa 20 euro, jongeren onder de 19 jaar betalen slechts 10 euro, bij voorkeur te bestellen via gaudicanto@gmail.com. Telefonisch kan eventueel ook op nr. 054 58 65 50

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief