HALLE / REGIO - Colruyt blijft langer open

C21

HALLE / REGIO - Colruyt blijft langer open

Colruyt_laagste_prijzen_p200

Vanaf maandag 25 oktober past Colruyt de openingsuren van al zijn winkels aan. Daarmee komt Colruyt tegemoet aan een vraag van de klanten, zodat ze hun boodschappen efficiënter kunnen plannen. Voortaan openen alle Colruyt-winkels al om 8.30 u., een halfuur vroeger. En op zaterdag blijven ze een uur langer open, tot 20 u. Op vrijdag blijven alle winkels tot 21 u. open, nu ook in Wallonië.

Jean-Pierre Roelands, commercieel directeur, legt uit: "We merkten dat er meer en meer klanten al vóór 9 uur voor de deur van de winkel stonden. En op zaterdagavond bereikten we regelmatig een piek tegen 19 u."

Colruyt voerde daarom een onderzoek uit bij zijn klanten. Daaruit bleek dat heel wat klanten vragende partij zijn voor ruimere openingsuren. Jean-Pierre Roelands: "Bijna een derde van de ondervraagde klanten is te vinden voor ruimere openingsuren. Vooral 's morgens en op zaterdagavond bleek er grote behoefte te zijn aan meer winkeltijd.”  

 

Uit het onderzoek blijkt ook dat klanten die 's morgens al voor de opening van de winkel op de parking staan te wachten, dit vooral doen omwille van organisatorische redenen. Jean-Pierre Roelands: "Onze klanten hebben bv. net de kinderen afgezet aan de school. Of ze willen hun boodschappen zo vroeg mogelijk achter de rug hebben, zodat ze de rest van de dag aan andere zaken kunnen besteden."

Heel wat klanten die op zaterdagavond de winkel binnenkomen, doen dit vooral uit noodzaak, bijvoorbeeld omdat ze andere activiteiten hebben.

 

Efficiënter boodschappen doen

Het onderzoek toonde dus aan dat heel wat klanten vragende partij zijn voor ruimere openingsuren. Jean-Pierre Roelands: "Op die vraag hebben wij nu ingespeeld. Alle Colruyt-winkels zullen voortaan in totaal 4 uur langer open zijn. 's Morgens al om 8.30 u., zaterdagavond tot 20 u. en nu ook in Wallonië op vrijdag tot 21 u. Zo zijn de uren van alle Colruyt-winkels in heel het land ook gelijkgesteld. En dankzij die ruimere openingsuren kunnen onze klanten hun boodschappen voortaan nog beter en efficiënter plannen."

 

De nieuwe openingsuren van Colruyt:

 

maandag - zaterdag               8.30 u. - 20 u.

vrijdag                                     8.30 u. - 21 u.

 

 

 

 

 

 

 


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2010
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief