BEERSEL / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Drastische verandering voor toewijzing sociale woning

C21

BEERSEL / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Drastische verandering voor toewijzing sociale woning

Editiepajot_halle_woonpunt_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw nemen in gezamenlijk overleg hetzelfde gemeentelijk toewijzingsreglement voor sociale huurwoningen aan. Voortaan zijn kandidaten uit de gemeente beter beschermd tegen sociale verdringing.

Op 1 maart 2012 zullen Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw elk een reglement goedgekeurd hebben zodat de lokale binding van de kandidaat-huurder meespeelt bij de toewijzing van sociale huurwoningen.
 
De drie nieuwe gemeentelijke toewijzingsreglementen geven uitdrukkelijk voorrang aan de kandidaat-sociale huurders die hier sinds hun geboorte wonen, als minderjarige minstens 10 jaar gewoond hebben of minimaal 10 jaar in de gemeente woont of gewoond heeft. Dit geldt voor alle sociale huurwoningen van zowel de sociale huisvestingsmaatschappijen Woonpunt Zennevallei, de Gewestelijke Maatschappij voor volkshuisvesting als van de sociale verhuurkantoren WEBRA en Zuidkant.
 
Op die manier maken Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw ten volle gebruik van de beleidsmarge die hen gelaten wordt om een antwoord te bieden op de sociale verdringing in de Vlaamse Rand rond Brussel.
 
Oscar Decoster, voorzitter Woonpunt Zennevallei: “De meest kwetsbaren in onze samenleving voelen dit het hardst aan. Vandaar de uitdrukkelijke voorrang voor de sociale huurder die hier sinds geboorte woont. In tweede instantie is de sociale huurwoning voor wie hier als minderjarige of erna minstens 10 gewoond heeft. Daarna blijven de algemene regels gelden. Met name voorrang wie de laatste 6 jaar minstens 3 jaar in de gemeente woont en kandidaten uit het werkgebied van de sociale woonactor. Tot slot komen de kandidaat-huurders zonder lokale binding in aanmerking”.
 
Dankzij dit reglement zijn kandidaat-huurders uit de gemeente beter beschermd tegen sociale verdringing. Dit betekent ook een versterking van de eigenheid van de streek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief