De provincie Vlaams-Brabant investeerde zo’n 2,5 miljoen euro in de aanleg van nieuwe fietspaden

C21

De provincie Vlaams-Brabant investeerde zo’n 2,5 miljoen euro in de aanleg van nieuwe fietspaden

Bff_boortmeerbeek__13_
De provincie Vlaams-Brabant investeerde zo’n 2,5 miljoen euro in de aanleg van nieuwe fietspaden
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeerde zo’n 2,5 miljoen euro in de aanleg van nieuwe fietspaden in Bierbeek, Boortmeerbeek, Pepingen, Zemst en Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos.

De provincie Vlaams-Brabant heeft een subsidie 923.893,01 euro gegeven voor de heraanleg van fietspaden langs de Huttestraat en Hoesnaek in Pepingen.
Het project loopt langs de verbindingsweg van het centrum van Pepingen naar het centrum van Bogaarden.
Omdat het technisch niet mogelijk was fietspaden aan te leggen binnen de bebouwde kommen is hier gemengd fiets-autoverkeer behouden. In de zone 70 werd over een afstand van 3,2 km een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad van 2,5 m breed in betonverharding aangelegd.
Het fietspad ligt achter een waterloop. Een houten brugje met een antislip coating zorgt ervoor dat de fietsers kunnen oversteken.
 

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 924.111,74 euro voor de aanleg van de fietsspiraal na de Driefonteinenbrug in Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos.
Het project omvat het oostelijk deel van een nieuwe verbindingsweg tussen de E. Ghijstraat in Sint-Pieters-Leeuw en de Drie Fonteinenstraat in Drogenbos, meer bepaald de fietsspiraal na de brug over het kanaal en het dubbelrichtingsfietspad langs de Drie Fonteinenstraat in Drogenbos. 
Op de rechteroever van het kanaal is er onvoldoende plaats om weg en fietspad samen aan het gewenste hellingspercentage naar de brug te leiden. Het fietspad krijgt een apart verloop, los van de rijweg vanaf de aansluiting naar het bedrijventerrein Krekelendries, halverwege de Drie Fonteinenstraat. De fietsspiraal zal een lengte van 450 m hebben.
Aan de aansluiting op de fietssnelweg wordt een kleinere bochtstraal voorzien om sneller fietsverkeer en elektrisch aangedreven toestellen af te remmen ter hoogte van de aansluiting. Er moet hier ter plaatse ook rekening worden gehouden met ondergrondse constructies. 

 

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat  woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt”.

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief