2 vaccinatiecentra voor eerstelijnszone Zennevallei: De Bres in HALLE en DOC in ALSEMBERG

C21

2 vaccinatiecentra voor eerstelijnszone Zennevallei: De Bres in HALLE en DOC in ALSEMBERG

Img_5330
Johan Luyckfasseel, Jan Desmeth en Mathias Pierquin. Foto Marc Sluys
 

Woensdagavond laat viel de beslissing over de vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone Zennevallei. De inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zullen gevaccineerd kunnen worden in sportcomplex De Bres in Halle. De inwoners van Beersel en de drie faciliteitengemeente krijgen hun vaccin in DOC te Alsemberg. “We zullen klaar zijn om alle 135.000 inwoners te vaccineren van zodra de vaccins er zijn. We doen er alles aan om die ene verplaatsing naar Halle of Beersel, het begin te laten zijn van vele onbezorgde verplaatsingen nadien”, zo laat woordvoerder van de eerstelijnszone en burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Jan Desmeth weten. 

Het was woensdagavond laat dat de Bres in Halle en DOC in Alsemberg aangeduid werden als vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone Zennevallei. De maximale capaciteit van de twee centra bedraagt net geen 45.000 vaccins per week, gebaseerd op 10 u per dag aanwezigheid en dat 7 dagen per week. In dat scenario zouden alle inwoners op 3 weken tijd ingeënt kunnen worden. Of dat gehaald wordt, hangt af van de levering van de vaccins door de producenten. 

Johan Luyckfasseel, arts en voorzitter van de eerstelijnszone Zennevallei : “Vanuit de eerstelijnszone zijn we volop bezig met het rekruteren van het nodige personeel en de praktische inrichting van de centra. Eventuele vrijwilligers mogen zich steeds melden via mathias@elzzennevallei.be en info@artsenkring.be voor medische en paramedische vrijwilligers. Voor de inrichting doen we een beroep op de rijke ervaring van de event-sector en de lokale besturen.” 

“Op 15 februari zijn we klaar om al onze inwoners te vaccineren. Daarvoor ontvangt elke inwoner nog een persoonlijke uitnodiging.” vult Jan Desmeth namens de zeven burgemeesters aan. “Maar we starten nu, met de 7 gemeentebesturen, om al onze burgers te overtuigen zich te laten vaccineren. Zo hopen we dat die ene verplaatsing naar Halle of Beersel, het begin kan zijn van vele onbezorgde verplaatsingen nadien. Voor de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw komen er alvast shuttle-diensten en vervoer op maat van en naar het vaccinatiecentrum De Bres. Parkeerplaatsen voor de burgers zullen overal gratis zijn. De sportclubs en sportkampen die gebruik maken van De Bres zullen een alternatieve locatie aangeboden krijgen om er hun sportactiviteiten te organiseren.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief