Malafide bankmedewerkers staan bij slachtoffers aan de deur

C21

Malafide bankmedewerkers staan bij slachtoffers aan de deur

Logo_zennevallei_muur_
 

De lokale politiezone Zennevallei (Beersel / Halle / Sint-Pieters-Leeuw) heeft de afgelopen dagen twee gevallen geregistreerd waarbij malafide bankmedewerkers slachtoffers eerst via telefoon benaderen, en vervolgens persoonlijk aan hun deur verschijnen

Dat malafide bankmedewerkers slachtoffers via mail of telefonisch contacteren en via online-banking bestelen, is intussen algemeen geweten. Sinds enkele dagen duikt er in de politiezone Zennevallei een opmerkelijke variant van deze oplichtingsmethode op. 

Ophalen

De oplichters nemen in eerste instantie telefonisch contact op met de slachtoffers, waarbij ze beweren dat er verdachte handelingen zijn waargenomen op hun bankrekening. Vervolgens proberen de bedriegers via datzelfde of al een nieuw gesprek allerhande persoonlijke informatie te verzamelen, waaronder de geheime code van de bankkaart(en). Dit om de kaarten zogezegd te blokkeren. Om de zaak af te handelen, stelt de malafide medewerker het slachtoffer voor om de ‘oude’ bankkaarten thuis op te halen. 
Eens de oplichters de kaart(en) in hun bezit hebben, hebben ze vrij spel en worden snel verschillende transacties uitgevoerd.

Opgelet
De politie wil mensen waarschuwen voor deze vorm van oplichting en vraagt om zeker nooit je bankkaart of je pincode te geven aan iemand die je niet goed kent.

  • Een echte bankmedewerker zal nooit je persoonlijke code vragen.
  • Een bank zal nooit zomaar een medewerker thuis langs sturen.

De politie vraagt om meteen contact op te nemen via het noodnummer 101 als je telefoon krijgt van een zogezegde bankmedewerker (zoals hierboven beschreven) en als die persoon zegt dat er iemand langs zal komen. Het is belangrijk dat de politie dan zo snel mogelijk kan ingrijpen. Aan mensen die eerder al slachtoffer werden van deze vorm van oplichting, wordt gevraagd om zeker aangifte te doen, zodoende dat het probleem duidelijk in kaart gebracht kan worden.

Bekijk ook: Cyberpreventie | Lokale Politie Zennevallei

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief