Notarissen en immokantoren krijgen hulpmiddel voor anderstalige kopers

C21

Notarissen en immokantoren krijgen hulpmiddel voor anderstalige kopers

Scherm__afbeelding_2024-02-22_om_22
 
Er is een nieuwe, meertalige brochure uitgegeven over het leren van Nederlands, die notarissen en immokantoren kunnen meegeven aan anderstalige klanten die op zoek zijn naar een woning in de Vlaamse Rand. De brochure is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw. Het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’ zetten ook mee hun schouders onder dit initiatief aangezien de brochure past in het brede verhaal van de campagne voor de taallessen Nederlands.
 
“Via onze nieuwe brochure willen we notarissen en immokantoren mee in bad trekken als bondgenoot in het overtuigen van anderstaligen om Nederlands te leren en te gebruiken. Samen met de gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw hebben we deze brochure voor hen ontwikkeld”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams beleid.
 
Op 21 februari werd de nieuwe brochure voor anderstaligen voorgesteld door gedeputeerde Gunther Coppens, de burgemeesters van Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Grimbergen en Overijse en vertegenwoordigers van het Agentschap Integratie en Inburgering en vastgoedkantoren.
“We komen vaak als eerste in contact met nieuwe inwoners omdat ze op zoek zijn naar een woning”, zegt Pieter Pické van Immo Pické. “Met deze brochure kunnen we hen stimuleren om ook Nederlands te leren als ze in de Vlaamse Rand komen wonen.”
 
In deze brochure wordt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits aan de nieuwe, anderstalige inwoners kort en overzichtelijk uitgelegd dat Nederlands leren belangrijk is omdat het tal van voordelen biedt in het dagelijkse en professionele leven. Via een aantal QR-codes worden ze doorverwezen naar meer informatie. De brochure werd gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant. De vier gemeenten ontvangen elk 2.000 brochures.
“Vanaf volgende week zullen we deze brochure verdelen aan de notarissen en immokantoren in de vier betrokken gemeenten”, zegt Jan Desmeth, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw.
“Deze brochure is een pilootproject. We willen andere gemeenten oproepen om het voorbeeld van Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw te volgen”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief