SINT-PIETERS-LEEUW vraagt zijn inwoners om sluikstorten te melden

C21

SINT-PIETERS-LEEUW vraagt zijn inwoners om sluikstorten te melden

Editiepajot_spl_sluikstort_foto_merckx
Schepen Schoukens en zijn ploeg die uitsluitend sluikstorten en zwerfvuil moet opruimen. (Foto Felix Merckx)
 

In het voorjaar deed het gemeentebestuur al eens een oproep aan de inwoners om sluikstorten en plaatsen waar veel zwerfvuil ligt, te melden bij de dienst Leefmilieu. Aanvankelijk liepen de aangiftes vlot binnen, maar na een tijdje bleven de meldingen uit. Daarom doet men nu terug een oproep om zoveel mogelijk sluikstorten te melden.

Het gemeentebestuur wil opnieuw een oproep doen om sluikstorten en plaatsen waar zwerfvuil ligt, door te geven aan de dienst Leefmilieu omdat blijkt dat het sluikstorten opnieuw toeneemt. Dat kan op 02/371 63 54 bij de milieuambtenaar.

Sint-Pieters-Leeuw doet nochtans veel voor het afval ophalen van het vuil.
Schepen Martin Schoukens: “Sinds begin de jaren 90 worden alle fracties van huisvuil thuis afgehaald en dit om sluikstorten te vermijden. Ook ons containerpark is gratis. Het heeft allemaal een groot succes maar meer en meer worden er sluikstorten aangetroffen. Hoe landelijker het wordt, hoe meer sluitstorten er worden aangetroffen. Om sluikstorten te vermijden hebben we zlefs al landwegen voor het verkeer afgesloten. Volgens mij zijn het geen mensen van Leeuw zelf die aan sluikstorten doen. Het volstaat dat er in de pers iets verschijnt over de Witse-boom en men mag er gerust van zijn dat de volgende dagen daar een sluikstort wordt gevonden”

Momenteel is er een ploeg van twee arbeiders en een ploegbaas die niets anders doen dan zwerfvuil en sluikstorten opruimen. Als er een vermoedelijke dader gevonden wordt, wordt er een proces verbaal opgesteld.

CIJFERS
In cijfers betekent het afvalverhaal dit: het volledige budget om Sint-Pieters-Leeuw afvalvrij te houden bedraagt zo’n 2.250.000 euro. 12 % van dit bedrag is bedoeld voor de exploitatie van het containerpark, 70 % gaat naar het ophalen en het verwerken van huis-aan-huis opgehaald afval, 8 % wordt besteed aan het opruimen van door de sluikstorters achtergelaten afval. De overige 10 % van het budget is weggelegd voor andere doeleinden binnen het afvalbeleid zoals de aankoop van compostvaten, de kringloopwinkel, het hakselen in het containerpark, recyclage via Fost Plus,

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief