Vaccinatiecentrum in HALLE breidt opnieuw uit voor 3de prik van 65-plussers

C21

Vaccinatiecentrum in HALLE breidt opnieuw uit voor 3de prik van 65-plussers

Vaccinatie_halle_
 

Op dinsdag 19 oktober opent in Halle opnieuw een vaccinatiecentrum. Dit vaccinatiecentrum wordt ondergebracht in zo’n 10 containers op de kleine parking links van het sportcomplex De Bres en rechtover het woonzorgcentrum Sint-Augustinus aan de Monseigneur Senciestraat. Met dit tijdelijk vaccinatiecentrum komen we tegemoet aan de vraag van de Vlaamse overheid om alle 85- en 65-plussers vlot een 3de coronaprik te geven. 

 

Uitbreiding naar 10 containers met 4 vaccinatielijnen

Na het stopzetten van de vaccinaties in het sportcomplex De Bres, werden er 4 containers geplaatst op de dienstparking achteraan het sportcomplex De Bres. Dit vaccinatiecentrum was voorzien voor het prikken van een beperkte groep mensen. Personen met verminderde immuniteit kregen er intussen hun 3de coronaprik. Er waren ook vrije inloopmomenten voor mensen die hun 1ste coronavaccin nog wensten te halen.  Maar intussen heeft de Vlaamse overheid beslist om ook alle reeds gevaccineerde 65-plussers uit te nodigen voor een extra inenting. Zij ontvangen binnenkort een bijkomende prik van Pfizer. 

 

Nieuwe locatie op kleine parking vooraan sportcomplex De Bres

Om snel te kunnen werken verhuist het vaccinatiecentrum nu naar de kleine parking naast sportcomplex De Bres aan de Monseigneur Senciestraat, rechttegenover het woonzorgcentrum Sint-Augustinus. Na het samensmelten van de centra van DOC in Alsemberg en De Bres in Halle gaat het immers om een 2000-tal 85-plussers en een 22.000-tal 65-plussers uit de verschillende gemeenten van de Eerstelijnszone Zennevallei. 

 

Op vrijdag 15 oktober is hiervoor de plaatsing gepland van 10 containers met in totaal 4 vaccinatielijnen. De opening van het centrum is voorzien op dinsdag 19 oktober. De vaccinatie verloopt opnieuw volgens leeftijd. 

 

Intussen zijn de uitnodigingen voor personen geboren in 1935 al onderweg. Ben je voor 1936 geboren en heb je volgende week nog geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met het callcenter (02 525 03 40 of vaccinatie@halle.be). Ben je een persoon met verminderde immuniteit en heb je nog geen uitnodiging ontvangen voor een 3de coronaprik? Neem dan zeker contact op met je huisarts. Deze kan je op basis van je medisch dossier verder helpen.

 

Elke woensdag vrij inloopmoment: ook voor wie net 12 is geworden 

 

·     Nog niet gevaccineerd? Op woensdagnamiddag (tussen 14u en 17u) is in het nieuwe vaccinatiecentrum opnieuw een vrij inloopmoment voorzien (gratis en zonder afspraak!) voor een 1ste prik. Breng zeker je identiteitskaart of BIS-nummer mee. Heb je dat niet, neem dan contact op met je huisarts.

 

·     Ben je net 12 jaar geworden, dan krijg je kort daarna een uitnodiging. Maar uiteraard ben je ook welkom op dit vrije inloopmoment. Belangrijk: wie jonger is dan 16 moet wel vergezeld zijn van een ouder of voogd. Je kan hen ook vragen om een toestemmingsbrief in te vullen. Download hier een voorbeeldbrief.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief