GALMAARDEN / HERNE / GOOIK - Stefaan de sneeuwruimer

C21

GALMAARDEN / HERNE / GOOIK - Stefaan de sneeuwruimer

Editiepajot_gooik_sneeuw_ruimen_1
Stefaan aan het werk. - Foto Marc Colpaert
 

 

Nadat enkele wagens zich vast reden in de bijeen gevlogen sneeuw op de Langestraat in Gooik/Herne, begon landbouwer Stefaan Van Eesbeek(55) dan maar zelf de straat te ruimen. Onze vrijwilliger vroeg wel de nodige politiebescherming, die hij dan ook dadelijk kreeg. Heel wat mensen kwamen hem nadien bedanken, voor het vrijmaken van de weg.

Door de vele sneeuwval was het heel moeilijk en gevaarlijk om te rijden op de Langestraat tussen Vollezele en Gooik en ook op het grondgebied van Herne. Landbouwer Stefaan Van Eesbeek die langs de Langestraat woonachtig is in Herne, zag dat steeds meer mensen in de grote hoop sneeuw zich vastreden en schoot in actie. “ Ik belde eerst naar mijn schoonbroer Marc Bombaert schepen in Herne, om te weten of ze nog gingen sneeuwruimen in de Langestraat.(de Langestraat loopt over het grondgebied van de gemeenten Galmaarden, Herne en Gooik). Hij antwoordde dat dit pas op maandag ging gebeuren”, wist Stefaan ons te vertellen. Dit betekende voor de mensen nog tenminste twee dagen miserie in de Langestraat . “ Op sommige plaatsen was de sneeuw bij elkaar gevlogen en lag de sneeuw zeker dertig centimeters hoog. Toen de zoveelste bestuurder zich vast reed was voor mij de maat vol en ik belde naar de politie, met de vraag of ik onder begeleiding met mijn bobcat de sneeuw in de Langestraat mocht ruimen. Deze mensen waren zeer blij want ze wisten ondertussen ook al hoe erg het gesteld was in deze straat. Ze waren dan ook dadelijk akkoord met mijn voorstel”, aldus Van Eesbeek.

En zo begon Stefaan onder politiebegeleiding op een kerstdagvoormiddag met het ruimen van de sneeuw. “ Na een uurtje met mijn bobcat was de meeste sneeuw over een afstand van meer dan één kilometer naast de kant geduwd en was het al een stuk veiliger om in de Langestraat te rijden. De mensen van de politie konden niet langer blijven en zonder hun bescherming was het veel te gevaarlijk om verder te werken. Want hadden ze het mij gevraagd ik had zeker nog meer sneeuw geruimd”, verzekerde Stefaan ons. “ Het zou misschien een goede zaak geweest zijn om in de toekomst ook aan andere landbouwers te vragen of ze niet een beetje konden helpen met het sneeuwruimen. Hier even verderop hebben ze zelfs een straat volledig moeten afsluiten omdat er te veel sneeuw lag. Ik heb dit volledig vrijwillig gedaan, gewoon om de mensen te helpen. Ik kreeg na het sneeuwruimen enkele telefoontjes van mensen, die maar al te blij waren dat de Langestraat er nu een stuk beter bij lag en dat maakt natuurlijk veel goed“, glunderde Stefaan Van Eesbeek..

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief