GALMAARDEN - Dringend gezocht bloeddonoren wel eerst aanmelden

C21

GALMAARDEN - Dringend gezocht bloeddonoren wel eerst aanmelden

Editie_olpaert_galmaarden_koninklijke_bloedgevers_1__kopie_
Het bestuur van de bloedgevers is er klaar voor, u ook? Foto Marc Colpaert
 

De bloedafname van 28 mei in het Baljuwhuis in Galmaarden gaat wel degelijk door ook in coronatijd en dat is zeer belangrijk dat u naar deze bloedafname komt. Het leven herpakt zich stilaan. Veel mensen zijn terug aan het werk en de ziekenhuizen starten opnieuw op. "Er worden consultaties en medische ingrepen ingepland waardoor er opnieuw vraag is naar bloed. Zowel het Rode Kruis, als onze vereniging, bloedgevers afdeling Galmaarden, zullen alles in het werk stellen om de bloedafname veilig te laten verlopen", zegt voorzitter Christian Demeulder.
Om de verspreiding van het virus af te remmen zijn er wel een aantal aandachtspunten, waarmee je als donor vooraf dient rekening te houden. Ben je verkouden of ziek? Moet je hoesten of heeft er een gezinslid COVID-19? Dan mag je niet doneren. Niet-donoren zoals kinderen die hun ouders vergezellen zijn spijtig genoeg  niet welkom deze keer op de afname.
 
Belangrijk is wel dat wie wil bloed geven dan dien je je vooraf in te schrijven via het donorportaal (https://donorportaal.rodekruis.be/), of bel naar het gratis nummer 0800 777 00. Zonder afspraak ben je ook welkom, maar enkel indien er vrije plaatsen beschikbaar zijn en dit combineerbaar is met de afspraken die al ingeboekt staan.
De afname gaat door vanaf 17u30 tot 20u30 en door de voorinschrijvingen zal er dus nauwelijks file zijn zodat de sociale afstand steeds wordt gewaarborgd.
In –en uitgang zullen ook gescheiden zijn zodat je andere donors niet moet kruisen.
Breng naar de afname je eigen balpen mee om de medische vragenlijst in te vullen en de bevestigingsmail die je ontving na inschrijving. Deze doet dienst als legitimatie voor je verplaatsing.
 
Volg de instructies van de vrijwilligers en van het personeel van het RodeKruis nauwgezet op en hou minimum 1,5 meter afstand van andere personen. Vermijd om handen te geven. Een mondmasker is niet verplicht, maar wordt aangeraden.
Aan de ingang wordt er een temperatuurmeting gedaan met een infrarood thermometer. Als je lichaamstemperatuur 37,6 C of hoger is mag je niet doneren.
Volg de bewegwijzering en was eerst ter plaatse je handen en raak geen voorwerpen aan zoals deur(en), balustrade, enz. Er zullen ook sprayflessen met ontsmettingsmiddel beschikbaar zijn op de collecte. Na de bloedafname voorzien we ook een beperkte nazorg zoals een drankje en een voorverpakte koek of wafel zodat je vlug opnieuw de nodige suikers kan aanmaken. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief