Asbesthoudend afval veilig en matrassen gratis naar het recyclagepark van PEPINGEN

C21

Asbesthoudend afval veilig en matrassen gratis naar het recyclagepark van PEPINGEN

Schepen_cochez_recyclagepark
Schepen van milieu en afvalbeleid voor LVB Greta Cochez aan de ingang van het recyclagepark.
 

Matrassen voortaan gratis naar het recyclagepark

 

In Pepingen kan je voortaan je oude matrassen gratis naar het recyclagepark brengen. De verwerking van matrassen wordt reeds via de milieubijdrage betaald.

 

Schepen van milieu en afvalbeleid voor LVB – Lijst van de Burger Greta Cochez licht toe: “Matrassen worden niet langer als grof vuil aanzien. Op het recyclagepark zullen ze dus apart gesorteerd worden waarna ze zullen worden gerecycleerd. Intradura zal instaan voor de opvolging en de coördinatie van de recyclage.

 

Matrassen kunnen nog met de huis-aan-huisinzameling van grofvuil worden meegegeven, dan zal er wel nog een beperkte transportkost van €0.10/kg moeten worden betaald.”

 

PBM Pakketten 

Nog op het recyclagepark kan je vanaf nu PBM-pakketten afhalen. Dat zijn pakketten met persoonlijke beschermingsmiddelen die je kan gebruiken om jezelf te beschermen wanneer je bijvoorbeeld asbest aanlevert. In zo’n pakket zit onder meer een wegwerpoverall, een paar handschoenen, een mondmasker en een gebruikershandleiding. De gemeente koopt deze aan en verkoopt deze zonder toeslag door aan de inwoners.

 

Iedere burger kan jaarlijks 200 kilo asbest kosteloos binnenbrengen op het recyclagepark van Pepingen. De enige voorwaarde is dat al het asbesthoudend afval bij het aanbieden verpakt is in zakken of ingepakt is in doorzichtige folie. Ook de speciale zakken om dit afval aan te leveren, kan je verkrijgen op het recyclagepark. Voor meer informatie kan je de parkwachter altijd aanspreken.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2021
Marc Sluys
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief