PAJOTTENLAND - Alcoholcontroles in april

C21

PAJOTTENLAND - Alcoholcontroles in april

Pictogramfeitengoed

Met de campagne 'BOB in Vlaams-Brabant' wil de provincie het aantal verkeersongevallen als gevolg van rijden onder invloed terugdringen. Daarom gaan de federale en lokale politiediensten in april intensief controleren op rijden onder invloed. Ook het dragen van de gordel krijgt extra aandacht.

De provincie Vlaams-Brabant wil met de campagne 'BOB in Vlaams-Brabant' de inwoners bewustmaken van de gevaren van rijden onder invloed en het aantal ongevallen hierdoor terugdringen. Rijden onder invloed blijft één van de belangrijkste oorzaken van ongevallen. Alcohol, drugs en bepaalde geneesmiddelen hebben immers een verdovende werking die nefast is voor de rijvaardigheid van de bestuurder.
 
Met de campagne 'Bij mij ben je veilig' wil de provincie chauffeurs en passagiers aanzetten om in alle omstandigheden de gordel te dragen in de auto. De politiediensten gaan in april de bestuurders en passagiers extra controleren op het dragen van de gordel in de auto.
De veiligheidsgordel redt levens. Wie de gordel draagt, heeft 50% meer kans om een ongeval te overleven. Ook voor korte ritten, voor wie een auto met airbag heeft en voor de passagiers voorin en achterin de wagen is de gordel een eenvoudig en efficiënt middel om zichzelf te beschermen tegen de gevolgen van een verkeersongeval.
 
In februari 2008 voerden de politiediensten reeds gedurende 49 uren controles op rijden onder invloed uit. 663 chauffeurs bliezen in het zakje. Voor 34 chauffeurs was er sprake van strafbare alcoholintoxicatie, dit is 5,1% van het totaal aantal gecontroleerde personen. Tijdens deze controles hebben, op bevel van het parket, in totaal 11 chauffeurs hun rijbewijs onmiddellijk moeten inleveren. De controles vonden plaats in de politiezones Pajottenland (gemeenten Galmaarden, Gooik, Lennik, Bever, Pepingen, Herne ), Dilbeek, AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel) en BRT (Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo), Halle en Grimbergen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief