TERNAT / LIEDEKERKE -Tijdelijke verkeersregeling Spoorwegbaan - gevaarlijke toestanden

C21

TERNAT / LIEDEKERKE -Tijdelijke verkeersregeling Spoorwegbaan - gevaarlijke toestanden

Gunter_desmet_p200
Gunter Desmet (ep)

Gemeenteraadslid Gunter Desmet: “Geachte leden van het college van burgemeester en schepenen: Graag wil ik u wijzen op de onduidelijke en gevaarlijke verkeerssituatie op de Spoorwegbaan vanaf de treinhalte Essene-Lombeek richting Hopstraat en Liedekerke”.

“Tijdens de jongste gemeenteraad deelde schepen Jean Dooms mee dat de Spoorwegbaan tijdelijk eenrichting zou worden vanaf de stationsparking richting Liedekerke. Auto's zouden dan via de Hopstraat naar Liedekerke kunnen rijden. De Hopstraat zou volledig, tot op het einde aan de N208 tweerichting worden. Enkele dagen is deze maatregel van kracht geweest. Dit bord F19 werd daartoe geplaatst op de Spoorwegbaan ter hoogte van het einder van de stationsparking. Sinds 26 oktober staat op het kruispunt van de Spoorwegbaan met de Hopstraat echter het bord D1 dat alle verkeer verplicht af te slaan richting de expresweg N208”.
Ik heb hierbij de volgende vragen:
1) Wat is nog de zin van het eenrichting maken van de Spoorwegbaan richting Liedekerke, als het verkeer toch niet via de Hopstraat richting Liedekerke mag?
2) Ook alle fietsverkeer moet volgens de huidige signalisatie naar rechts richting expresweg N208. Dit is volstrekt onlogisch. Is het mogelijk om het onderbord M3 te voorzien, zodat fietsers ook linksaf mogen slaan?
3) Het eenrichtingsverkeer op de Spoorwegbaan geldt ook voor fietsers. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Is het mogelijk ook aan het begin van het eenrichtingsverkeer aan de Spoorwegbaan volgend onderbord M3 te plaatsen, zodat fietsers in beide richtingen mogen rijden?
4) Verder wil ik u wijzen op de onveiligheid van de verkeerssituatie op de Spoorwegbaan in het algemeen. Gelet op het huidige autoverkeer is het voor fietsers levensgevaarlijk om op deze onverlichte weg te rijden. De bouwwerf ongeveer ter hoogte van het einde van de stationsparking zorgt voor extra gevaar. Vandaag maakte ik mee dat een fietser door een werfauto letterlijk in de modder werd gedwongen. Welke maatregelen denkt het college te nemen om de veiligheid van de zwakke weggebruiker op de Spoorwegbaan te verhogen?” besluit Gunter Desmet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief