Overstroming VLAAMS-BRABANT - stand van zaken 13 uur

C21

Overstroming VLAAMS-BRABANT - stand van zaken 13 uur

Editiepajot_halle_provincie_watersnood_zondag_13_uuur_foto_marc_sluys
Watersnood in Halle. - Foto © Marc Sluys
 

Om 12.30 uur is het coördinatiecomité Vlaams-Brabant opnieuw bijeen gekomen om de evolutie van de wateroverlast in Vlaams-Brabant te analyseren en de passende verdeling van de hulpmiddelen te doen. De provinciale fase wordt in elk geval aangehouden tot morgenochtend 9 uur.

De problemen zijn nog steeds acuut in Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel lang het kanaal. Het water staat bijzonder hoog en raakt de bovenkant van de sluisdeuren. Ook langs het kanaal is er onderspoeling van het jaagpad. Een aannemer komt ter plaatse. In Halle is het stadscentrum afgesloten voor het verkeer.
Door de hoge waterstand in het kanaal en de Zenne blijven ook de aansluitende beken onder druk staan.
De druk op Londerzeel (Steenhuffel) is iets verbeterd doordat het waterbekken aan de Bollebeek (Asse) weer wat capaciteit heeft. In het noorden van Londerzeel, aan de grens met de provincie Antwerpen zijn er stroomafwaarts nog moeilijkheden, die zelfs kunnen toenemen.
In Herne is de gemeentelijke fase opgeheven. En ook in Ternat is men begonnen met de nazorg en het opmeten van de schade. De bevolking wordt geïnformeerd over de mogelijkheden van schadevergoeding via de brandverzekering (verplichte dekking overstromingsschade).
In Affligem is de situatie gestabiliseerd en licht verbeterd.
In het arrondissement Leuven zijn de problemen grotendeels achter de rug. In Aarschot is de gemeentelijke rampenfase opgeheven. In Leuven loopt er gecontroleerd meer debiet door de Dijle gestuurd om het wachtbekken te ontlasten. Hierdoor blijft Leuven gevrijwaard. Enkel ter hoogte van de Abdij van het Park moet er bijgepompt worden aan de Molenbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2010
Anja De Wolf
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 04 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 03 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 28 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 27 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 27 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 22 feb 2024
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief